Η καλύτερη άσκηση για να είσαι fit και χαλαρή

Πίσω στα ᾽70s, ένας χορευτής δημιούργησε μια συνδυαστική άσκηση που θα σε ωφελήσει πνευματικά και σωματικά.

σωματότυπος iStock

Όποιον και να ρωτήσεις σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη άσκηση για να γυμναστείς, πιθανότατα θα λάβεις διαφορετικές απαντήσεις, μιας και αυτό είναι κάτι 100% υποκειμενικό. "Άσκηση να' ναι κι ό,τι να' ναι", θα σκεφτόταν στην τελική κανείς. Τι θα έλεγες όμως αν υπήρχε μια γυμναστική  που να ενώνει διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων και να βοηθά όχι μόνο σε σωματικό αλλά και σε πνευματικό επίπεδο;

Ποιες είναι οι μέθοδοι που δημιούργησε ο Juliu Horvath

Αν δεν γνώριζες τις μεθόδους Gyrotonic και Gyrokinesis, από τώρα και στο εξής θα γίνουν οι αγαπημένες σου. Δεν είναι καινούργιες, δημιουργήθηκαν από τον επαγγελματία χορευτή Juliu Horvath τη δεκαετία του '70, αφού υπέστη τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της καριέρας του και αναζητούσε μια προπόνηση που θα μπορούσε να αποκαταστήσει τη δύναμη και την ευκινησία του.

Έτσι γεννήθηκαν αυτές οι μέθοδοι, οι οποίες, όπως λέει το The Garden, το πολυθεματικό κέντρο στη Μαδρίτη όπου μπορεί κανείς να τις εξασκήσει, "συνδυάζουν στοιχεία χορού, γιόγκα, κολύμβησης και τάι τσι" και πρόκειται για τέσσερις από τις ασκήσεις που συνιστώνται περισσότερο από το Harvard για να διατηρηθούμε σε φόρμα ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i