Τα καλύτερα αθλήματα για να χάσεις βάρος

Θέλεις να χάσεις βάρος; To Harvard συνέταξε μία λίστα με προτεινόμενα αθλήματα και δραστηριότητες για να ακολουθήσεις.

αθλήματα iStock

Η σωματική άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή είναι βασικά στοιχεία για να χάσεις βάρος και να διατηρήσεις τη φόρμα σου. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα αθλήματα εξίσου αποτελεσματικά στην καύση θερμίδων και στην επίτευξη αποτελεσμάτων. Ο Dr. Lee, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard, έχει συντάξει μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τα αθλήματα που προτείνονται για απώλεια βάρους.

Κολύμβηση

Σύμφωνα με την έκθεση, η κολύμβηση θεωρείται "η τέλεια άσκηση" λόγω της χαμηλής επίδρασής της στις αρθρώσεις και της ικανότητάς της να δουλεύει τις περισσότερες μυϊκές ομάδες. Η άνωση του νερού ανακουφίζει από την ένταση στις οδυνηρές αρθρώσεις και ταυτόχρονα καίει μεγάλο αριθμό θερμίδων. Επιπλέον, η κολύμβηση βελτιώνει την καρδιαγγειακή αντοχή, τονώνει το σώμα και βελτιώνει την ευελιξία δουλεύοντας ενάντια στην αντίσταση του νερού.

Τάι Τσι

Αυτή η κινεζική πολεμική τέχνη συνδυάζει κίνηση και χαλάρωση και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τους ηλικιωμένους. Ο Dr. Lee τονίζει ότι η ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας για τη φυσική κατάσταση και το τάι τσι βοηθά στη βελτίωση αυτής της ικανότητας, η οποία τείνει να επιδεινώνεται με την ηλικία. Εκτός από τη διατήρηση της ισορροπίας, αυτή η πρακτική ενισχύει επίσης τους μυς και συμβάλλει στη συνολική ευημερία.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i