Να γιατί η Khloe Kardashian λατρεύει αυτήν τη συσκευή γυμναστικής

Μια τόσο απλή, αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένη συσκευή προστατεύει τα γόνατά σου από τραυματισμούς!

khloe via instagram @khloekardashian

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αθλητές και διασημότητες στον κόσμο δεν χορταίνουν αυτή τη συσκευή προπόνησης.

Αν ακολουθείς την Khloe Kardashian, πιθανότατα θα βλέπεις κλιπ και φωτογραφίες της έντονης καθημερινής της ρουτίνας προπόνησης στο Instagram κάθε φορά που ανοίγεις την εφαρμογή.

Παρακολουθώντας τη σταρ να αναδεικνύει τα ίδια στοιχεία πάνω στα οποία η οικογένειά της έχει χτίσει μια αυτοκρατορία, είναι δύσκολο να μην εμπνέεσαι. Αλλά ενώ η αναπαραγωγή του μεγαλύτερου μέρους του επαγγελματικού γυμναστηρίου της Kardashian (και η πρόσληψη μερικών προσωπικών γυμναστών πλήρους απασχόλησης) μπορεί για σένα να είναι εκτός budget, υπάρχει ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις και να γυμνάσεις τα χέρια και τα πόδια.

Πόνος στο γόνατο: Τα "Ναι" και τα "Όχι"

Η εφεύρεση προπόνησης SlantBoardGuy έχει διεισδύσει στην παγκόσμια βιομηχανία γυμναστικής και να γιατί πολλοί τρελαίνονται για αυτήν τη μοναδική συσκευή.

Πώς λειτουργεί;

 

Όποιος έχει περιορισμένη κινητικότητα, από τραυματισμό ή υπερβολική χρήση, γνωρίζει πόσο μεγάλο μπορεί να είναι το ταξίδι ανάρρωσης. Μια σκληροπυρηνική προπόνηση ή ένα τρέξιμο σε λάθος έδαφος μπορεί συχνά να οδηγήσει σε μήνες φυσιοθεραπείας. Προσφέροντας μια απλή, αλλά επιστημονικά υποστηριζόμενη λύση, το SlantBoardGuy χρησιμοποιεί τη δύναμη μιας κεκλιμένης σανίδας για την ενίσχυση των πλάγιων μυών, ενισχύοντας την κινητικότητα του αστραγάλου.

Μια απλή λύση σε ένα αυξανόμενο πρόβλημα

Το να σηκώνεις τις φτέρνες αυξάνει το εύρος κίνησης και σου επιτρέπει να κάνεις ένα squat με τη σωστή τεχνική, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στους μυς γύρω από το γόνατο. Και προβλήματα στο γόνατο έχουν πάρα πολλοί.

 

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να αποτρέψεις τον τραυματισμό στο γόνατο είναι να ενισχύσεις τους μυς που το υποστηρίζουν και να αυξήσεις το εύρος κίνησης της άρθρωσης. Ο βασικός μυς που εμπλέκεται είναι ο VMO (vastus medialis oblique), που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την επιγονατίδα στο κατώτερο τμήμα του έσω πλατύ. Οι ίνες του έχουν μια πιο λοξή πορεία ξεκινώντας από τον τένοντα του μεγάλου προσαγωγού και φτάνοντας στην άνω έσω επιφάνεια της επιγονατίδας. Εκτός από την έκταση του γονάτου, ο VMO παίζει βασικό ρόλο στη σωστή κίνηση του γόνατου.

Ισχυροί μύες συστέλλονται και τραβούν την επιγονατίδα προς τα πάνω ομαλά και ομοιόμορφα. Η καλύτερη άσκηση για να γυμνάσεις πλήρως τον VMO είναι το squat. Ωστόσο, τα παραδοσιακά squat με τη φτέρνα σου επίπεδη δεν κάνουν πολύ καλή δουλειά στην απομόνωση αυτού του μυ. Κάνοντας squats σε αυτήν τη συσκευή ενισχύεται ο VMO. Να πώς:

Η κεκλιμένη σανίδα κρατά το σώμα σου πιο όρθιο. Αυτό διατηρεί την εστίαση στους μεσαίους όγκους των τετρακέφαλων παρά στους γλουτιαίους και μηριαίους.

Η κεκλιμένη σανίδα για squat φέρνει τα γόνατά σου πάνω από τα δάχτυλα των ποδιών σου στη θέση squat. Αυτό σου επιτρέπει να κάνεις βαθύτερο κάθισμα, επιτρέποντας μεγαλύτερη ενεργοποίηση του VMO. Απαιτεί επίσης λιγότερη κάμψη της άρθρωσης του ισχίου, μειώνοντας την πίεση στη μέση.

Όταν κάνεις βαθύ κάθισμα με τα γόνατα πάνω από τα δάχτυλα των ποδιών σου, το κέντρο της πίεσης μετακινείται προς τα κάτω. Αυτό παρέχει μεγαλύτερη ικανότητα αντοχής στο κάτω πόδι, συμπεριλαμβανομένων των πελματικών καμπτήρων στη γάμπα, στη κνήμη και στον αστράγαλο. Όταν πηδάς, τρέχεις και παραλείπεις, αυτή η ενισχυμένη δύναμη στο κάτω πόδι μειώνει σημαντικά την πρόσκρουση στην άρθρωση του γόνατος.

Υποστηρίζει τη διάταση των μυών  

Όταν τεντώνεις τους μυς που περιβάλλουν την άρθρωση του γόνατος, μειώνεις σημαντικά την πίεση σε αυτήν την άρθρωση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό πριν και μετά την άσκηση. Η κεκλιμένη σανίδα είναι ένα φοβερό εργαλείο για να κάνεις ακριβώς αυτό.

Δες και αυτό: Βαθύ κάθισμα: Κάνουμε squats με τον σωστό τρόπο

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i