Weighted Χούλα Χουπ | Το νέο trend που καίει λίπος | Καμία σχέση με το απλό

Είτε ζυγισμένο είτε όχι, το weighted χούλα χουπ έχει πολλά οφέλη και καίει λίπος και θερμίδες

hoola istock

Αυτό το ταπεινό, διασκεδαστικό παιδικό παιχνίδι, είναι τελικά μια εξαιρετική άσκηση με μερικά σοβαρά οφέλη για την υγεία και την γραμμή σου.

Το Hula hoop πήρε το όνομά του από το hula, που είναι ένας παραδοσιακός χορός της Χαβάης. Οι κινήσεις των ισχίων που χρησιμοποιούνται στο χούλα χουπ είναι σχεδόν παρόμοιες με αυτές που εμφανίζονται στον χορό χούλα.

Τι είναι το weighted χούλα χουπ και σε τι διαφέρει από το απλό;

Το weighted χούλα χουπ είναι ένα παχύτερο και βαρύτερο τσέρκι που καθιστά την κλασική κίνηση χούλα χουπ πιο απαιτητική και γυμνάζει από τους βαθείς κοιλιακούς μέχρι τους γλουτούς και τα πόδια, με αποτέλεσμα μια διασκεδαστική, χαμηλής έντασης προπόνηση.

Το απλό χούλα χουπ είναι ελαφρύ, το τσέρκι πιο λεπτό και δεν εμπλέκει τόσους μυς όσο το weighted χούλα χουπ.

Ποια είναι τα οφέλη του weighted χούλα χουπ

Τα παιδιά μπορεί να παίζουν με ελαφρύτερα πλαστικά χούλα χουπ, αλλά ο καθένας μπορεί να κάνει μια εξαιρετική προπόνηση χρησιμοποιώντας ένα weighted χούλα χουπ.

1. Καίει λίπος και πολλές θερμίδες

Είναι μια αποτελεσματική προπόνηση που καίει πολλές θερμίδες! Η μεγαλύτερη διαφορά και το πλεονέκτημα άσκησης ενός weighted χούλα χουπ σε σύγκριση με ένα ελαφρύ στεφάνι είναι η ενέργεια που θα ασκήσεις ενώ το χρησιμοποιείς, θα σου προσφέρει ακόμη καλύτερη προπόνηση.

Λόγω μεγαλύτερου βάρους, θα χρησιμοποιήσεις περισσότερους μυς και θα χρειαστεί να διατηρήσεις ισχυρότερη μυϊκή σύσπαση για να περιστρέφεις συνεχώς το χουλα χουπ στη μέση σου. Όσοι περισσότεροι μυς επιστρατεύονται και όσο πιο δυνατές είναι οι μυϊκές συσπάσεις τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψεις. 

2. Ενισχύει πραγματικά τον πυρήνα σου

Οι μύες του πυρήνα δεν περιλαμβάνουν μόνο το μπροστινό μέρος. Με τη λέξη πυρήνα περιγράφουμε όλους τους μυς που υποστηρίζουν και σταθεροποιούν τη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια της κίνησης. Έτσι, στον πυρήνα εντάσσονται οι κοιλιακοί, καθώς και οι μύες της μέσης, της πλάτης, της λεκάνης (πχ μυς του πυελικού εδάφους) και των ισχύων (πχ γλουτοί και λαγονοψοΐτες).

Όταν ο πυρήνας σου είναι δυνατός, μπορεί να υποστηρίξει σωστά τη λεκάνη και τη σπονδυλική σου στήλη, καθώς και να υποστηρίξει την καλή στάση του σώματος και να βελτιώσει την ισορροπία, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους καθώς μεγαλώνουν.

3. Είναι εξαιρετική άσκηση για την καρδιαγγειακή υγεία


Η προπόνηση με ένα weighted χούλα χουπ είναι επίσης εξαιρετική για την καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση. Χάρη στον μεγάλο αριθμό μυών που εμπλέκονται και το πρόσθετο βάρος του εξοπλισμού, ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται σε μόλις τρία έως τέσσερα λεπτά δραστηριότητας.

Αυτός ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα, η οποία, με τη σειρά της, αυξάνει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στους ιστούς και, συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, δυσλιπιδαιμία ενώ φαίνεται ότι μειώνει το άγχος.

Διάβασε: 5λεπτο πρόγραμμα άσκησης με hula hoop

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i