6 ασκήσεις για τον αυχένα

Απλές αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείς να εφαρμόσεις μόνη σου στο σπίτι για να ανακουφίζεσαι από τον ενοχλητικό πόνο στον αυχένα.

neck istock

Από τη Βάσια Οικονόμου - Σπανός, MS in dance education @vassiapilatesandbarre

Πολλές φορές ο πόνος στον αυχένα προκαλείται από την κακή στάση του σώματος σε καθημερινές δραστηριότητες, όπως η εργασία και ο ύπνος, με αποτέλεσμα να νιώθεις ημικρανίες και πονοκεφάλους. Οι παρακάτω 8 ασκήσεις μπορούν να ενδυναμώσουν και να τεντώσουν τους μυς του αυχένα σου απαλύνοντας τον πόνο.

Πριν ξεκινήσεις την άσκηση: Κάθισε σε μια καρέκλα μπροστά στον καθρέφτη ώστε να μπορείς να βλέπεις και να διορθώνεις τη στάση του σώματός σου, που προϋποθέτει ίσιο κορμό.

Κύφωση στον αυχένα: Τρεις ασκήσεις για να βελτιώσεις τη στάση σου

1η άσκηση

neck
istock
Φέρε το πιγούνι στο στέρνο μέχρι να νιώσεις τους μυς του αυχένα σου να τεντώνονται. Κάνε παύση και μέτρησε μέχρι το 10.

2η άσκηση

neck
istock

Χωρίς να κάνεις αψίδα στη σπονδυλική σου στήλη και με προσοχή, γείρε το κεφάλι σου προς τα πίσω κοιτώντας ψηλά, μέχρι να νιώσεις τέντωμα στο μπροστινό τμήμα του λαιμού σου. Μέτρησε μέχρι το 10.

3η άσκηση

neck
istock

Γύρισε το κεφάλι σου απαλά και φέρε το αφτί στον ώμο μέχρι να νιώσεις το τέντωμα στην αντίθετη μεριά. Μέτρησε μέχρι το 10. Κάνε επανάληψη στην αντίθετη πλευρά.

4η άσκηση

neck
istock

Γύρισε το κεφάλι σου προς τα δεξιά μέχρι να νιώσεις τέντωμα στην αντίθετη μεριά. Πρόσεχε το πιγούνι σου να είναι παράλληλο με τον ώμο. Μέτρησε μέχρι το 10. Κάνε επανάληψη στην αντίθετη πλευρά.

5 άσκηση

neck
istock

Ακούμπησε τις παλάμες στο μέτωπό σου. Πίεσε με τις παλάμες το μέτωπο και το μέτωπο να πιέζει προς τις παλάμες μέχρι να δημιουργηθεί μια ισομετρική αντίσταση. Μέτρησε μέχρι το 10.

Ακριβώς την ίδια άσκηση μπορείς να την κάνεις τοποθετώντας τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι ακριβώς στο ύψος των αφτιών σου. Πίεσε με τα χέρια σου το κεφάλι καθώς το κεφάλι πιέζει τα χέρια προκαλώντας και πάλι μια ισομετρική αντίσταση. Μέτρησε μέχρι το 10.

6η άσκηση

neck
istock

Σήκωσε τους ώμους όσο πιο κοντά μπορείς στα αφτιά σου. Μέτρησε μέχρι το 10, χαλάρωσε και επανάλαβε πέντε φορές.

Πέντε ασκήσεις stretching για τον αυχένα

Shape Tip

Προσοχή! Αν ο πόνος στον αυχένα είναι οξύς, πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

ΑΠΟ ΤΟ SHAPE ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ '24 ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ ΤΗΝ MAX VOLUME MASCARA ΤΗΣ MD PROFESSIONNEL. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i