Μini workouts: Οι μικροσκοπικές προπονήσεις καίνε λίπος και αδυνατίζουν!

Έχεις λίγο χρόνο αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις; Δες μερικά mini workouts που μπορείς να κάνεις για να χάσεις βάρος και να αποκτήσεις φυσική κατάσταση.

gym istock

Ο χρόνος για όλους μας είναι περιορισμένος. Οι απαιτήσεις της ημέρας είναι πολλές. Γνωρίζουμε, όμως, ποσό σημαντικά είναι τα οφέλη της άσκησης όποτε δεν έχεις παρά να βρεις τον απαραίτητο χρόνο και την κατάλληλη διάθεση ώστε να κάνεις κάποια mini workouts.

Δες και αυτό: Cardio & βάρη: Κάψε λίπος με αυτό το εύκολο combo

Μini workouts: Τα οφέλη τους

Πολύ συχνά πιστεύουμε ότι πρέπει να ασκούμαστε για μία ώρα ή περισσότερο, αλλά οι ειδικοί λένε πώς ακόμη και οι mini workouts έχουν τα δικά τους οφέλη όπως:

  • Απώλεια βάρους: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Obesity διαπίστωσε ότι η υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση του συνολικού σωματικού λίπους.
  • Βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης: Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι μια σύντομη, γρήγορη προπόνηση υψηλής έντασης σε μόλις 7 λεπτά μπορεί να προσφέρει τα ίδια οφέλη με ένα long run ή μια ώρα άρση βαρών.
  • Ευκολία στον προγραμματισμό: Είναι πολύ πιο εύκολο να χωρέσεις στο πρόγραμμά σου μια προπόνηση 10 λεπτών από ότι μια ώρα αερόβιας ή προπόνηση ενδυνάμωσης.
  • Βελτίωση της υγεία σου: Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Diabetologia διαπίστωσε ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 ωφελήθηκαν περισσότερο από το διαλειμματικό περπάτημα παρά από ένα συνεχόμενο περπάτημα.
  • Αφοσίωση τις προπονήσεις: Είναι πιο εύκολο να δεσμευτείς σε πολλές πιο σύντομες προπονήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο πιθανό να δημιουργήσεις μια νέα συνήθεια 

Μικροσκοπικές προπονήσεις που έχουν αποτέλεσμα

Παρακάτω θα δεις μερικές εναλλακτικές mini workouts που έχεις αν βρίσκεσαι στο σπίτι, στο γραφείο ή στην παιδική χαρά με το παιδί σου.

1. Αν μένεις σε πολυκατοικία με σκαλιά βγες έξω και κάνε 30’’ ανέβασμα. Κατέβα αργά και επανέλαβέ το για δέκα φορές.

2. Αν δεν έχεις σκαλιά, κάνε για 30’’ ανεβοκατεβάσματα- καθίσματα δηλαδή- σε μια καρέκλα. Σηκώνεσαι και κάθεσαι για 30’’. Επανέλαβέ το για δέκα φορές.

3. Αν είσαι στο γραφείο μπορείς να κάνεις το ίδιο ή να έχεις μαζί σου κάποιους αλτήρες και να κάνεις λίγες ασκήσεις χεριών με αυτούς για ώμους και δικέφαλους. Κάνε 4-5 σετ από 10-15 επαναλήψεις.

4. Στην παιδική χαρά αξιοποίησε κάποιο παγκάκι κάνοντας push ups σε αυτό ή ακόμα και ανεβοκατεβάσματα με τα πόδια για 30’’. Επανάλαβε για δέκα φορές.

5. Στην παιδική χαρά ή στο γραφείο κάνε γόνατα ψηλά, για 30-40 φορές.

6. Στην παιδική χαρά μπορείς να κάνεις έλξεις στο μονόζυγο.

7. Γρήγορο περπάτημα

8. Κάνε αερόβιες ασκήσεις όπως jumping jacks, περπάτημα στα δάχτυλα των ποδιών σου, και pushups στον τοίχο.

Αυτές είναι μερικές από τις πολλές επιλογές που έχεις. Κάνε το ελάχιστο. Το να βρεις χρόνο να κάνεις μικρής διάρκειας προπονήσεις είναι πιο εύκολο από το να βρεις χρόνο για μια κανονική ολοκληρωμένη προπόνηση.

Μην ξεχνάς:

  • Να κάνεις προθέρμανση, προτού ξεκινήσεις οποιαδήποτε άσκηση.
  • Να κάνεις κάθε άσκηση για 30 δευτερόλεπτα ή κάνε περίπου 10 επαναλήψεις από κάθε άσκηση και αύξησέ τες σταδιακά.
  • Να κάνεις κάποιες διατάσεις μετά τα mini workouts

Διάβασε ακόμη: Ασκήσεις για τη μέση: Mini workout με stretching που θα ξεμπλοκάρει τη μέση μας

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i