Pigeon Pose | Αυτή η άσκηση γιόγκα ξεκλειδώνει τα ισχία σου

Μάθε τη στάση της γιόγκα που θα σε αφήσει ελεύθερη ως πουλί σωματικά και ψυχικά.

pigeon istock

Το ότι η γιόγκα είναι μια καλή μορφή σωματικής απελευθέρωσης δεν είναι μυστικό, αλλά ορισμένες στάσεις έχουν αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν και από τη συναισθηματική ένταση.

Η άσκηση γιόγκα που ξεκλειδώνει τα ισχία σου

Η στάση του περιστεριού ή pigeon pose σε μυϊκό επίπεδο,"επιμηκύνει τους καμπτήρες του ισχίου και ενεργοποιεί τους στροφείς του ισχίου", λέει η Αλεξάνδρα Ρίζου, Senior Yoga Teacher& Mentor, founder of @goldenhour.yoga.ny. Επιπλέον, είναι γνωστό στον κόσμο των γιόγκι ότι κρατάς τα συναισθήματα στους γοφούς σου.

"Το σφίξιμο στους γοφούς παγιδεύει παλιό τραύμα και αρνητικά συναισθήματα. Η απελευθέρωση μπορεί να είναι καθαρτική", λέει η Αλεξάνδρα Ρίζου. Είσαι δύσπιστη; Σκέψου πώς σφίγγεται το σαγόνι σου όταν είσαι αγχωμένη, είναι η ίδια λογική.

Το Pigeon Pose (γνωστό ως Kapotasana) έχει πολλές παραλλαγές, αν και οι πιο συνηθισμένες είναι:

  • Classic Pigeon Pose,
  • Resting Pigeon Pose,
  • King Pigeon Pose.

Κάθε παραλλαγή έχει διαφορετικές εκτάσεις και βαθμούς δυσκολίας. Επειδή η στάση απαιτεί κάποια ευελιξία, θα πρέπει να κάνεις μια ελαφριά προθέρμανση πριν την εξασκήσεις.

Μετά από ένα ζέσταμα, καλό είναι να ξεκινήσεις με την κλασική στάση περιστεριού, ακολουθούμενη από τη στάση του περιστεριού που ξεκουράζεται και τέλος τη στάση του βασιλιά περιστεριού. Αυτή η ακολουθία θα προετοιμάσει σταδιακά το σώμα σου για πιο δύσκολες παραλλαγές προκειμένου να αποφύγεις τραυματισμούς.

Δες και αυτό: Ποια είναι τα πραγματικά οφέλη της γιόγκα; Μπορεί να θεραπεύσει;

Πώς να κάνεις την άσκηση

 

Pigeon Pose | Αυτή η άσκηση γιόγκα ξεκλειδώνει τα ισχία σου - εικόνα 1
yoga
istock

ΒΗΜΑ 1
ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΕΣ
: Βάλε ένα μπλοκ ή ένα μαξιλάρι για να στηρίξεις τους γοφούς σου.

 

ΒΗΜΑ 2
ΞΕΚΙΝΑ
από τη στάση σκύλος προς τα κάτω, σύρε το αριστερό σου πόδι προς τα εμπρός, ακουμπώντας το αριστερό χέρι πάνω από το αριστερό γόνατο, το δεξί χέρι στην καμάρα του αριστερού ποδιού, με την αριστερή κνήμη όσο το δυνατόν πιο παράλληλη με την μπροστινή άκρη του χαλιού και τους γοφούς σου.

yoga
istock

ΒΗΜΑ 3
ΚΑΤΕΒΑΣΕ
το δεξί σου πόδι μέχρι το πάτωμα, πιέζοντας το πάνω μέρος του ποδιού σου στο έδαφος. Είσπνευσε για να ισιώσεις τη σπονδυλική σου στήλη, έκπνευσε για να χαλαρώσεις τους γοφούς σου. Το ισχίο και το πόδι σου πιθανότατα δεν θα είναι επίπεδα στο έδαφος στην αρχή, αλλά αυτός είναι ο στόχος. Και πάρε ανάσα!

Διάβασε ακόμη: Η άσκηση γιόγκα που σε βοηθάει να κοιμηθείς γρηγορότερα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i