Η διατροφή που θα σου χαρίσει τους κοιλιακούς των ονείρων σου

Αναζητώντας το six pack με υγιείς πρακτικές.

esquire istock

Η απόκτηση κοιλιακών είναι μια πορεία γεμάτη προσπάθεια και αφοσίωση. Είναι ένας στόχος που κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών και όχι άδικα. Ωστόσο, γνωρίζουμε πως αυτή η πορεία είναι περίπλοκη και απαιτητική, αν και όχι ανέφικτη. Αυτό ωστόσο που πρέπει να ξέρουμε όλοι, είναι ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

Ενώ το γυμναστήριο μπορεί να προσφέρει το πλαίσιο για την ανάπτυξη των κοιλιακών μυών, η διατροφή είναι αυτή που καθορίζει το αποτέλεσμα. Και φυσικά, δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνουμε αλλά και για την ποιότητα των τροφίμων που επιλέγουμε.

Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι η διαδικασία της απόκτησης κοιλιακών απαιτεί θερμιδικό έλλειμμα ενώ, φυσικά και πρέπει να παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα υποστηρίξουν τη μυική ανάπτυξη και την απώλεια λίπους.

Όσον αφορά λοιπόν τη διατροφή, τα πράγματα δεν πρέπει να τα περιπλέκουμε. Δε χρειάζεται να πέσεις δηλαδή θύμα ακραίων τάσεων. Αν θέλεις να αποκτήσεις κοιλιακούς, η λύση βρίσκεται σίγουρα στην ισορροπημένη διατροφή που παρέχει αρκετές θερμίδες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. 

Από τι αποτελείται όμως μία ισορροπημένη διατροφή; H ισορροπημένη διατροφή απαιτεί μια ποικιλία τροφίμων. Οι υπερβολικοί περιορισμοί μπορούν να οδηγήσουν σε αρνητικές συνέπειες για την ψυχική υγεία και τη σχέση με το φαγητό. 

H συνέχεια στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i