Τρέξιμο ή περπάτημα; Με ποια δραστηριότητα χάνεις κιλά και γυμνάζεσαι περισσότερο;

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το τρέξιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσεις, αλλά και να διατηρήσεις το σωστό σωματικό βάρος.

Τρέξιμο iStock

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ξεκινάς να τρέχεις. Το τρέξιμο μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις μια υγιή καρδιά, να βελτιώσει την διάθεση σου και να σε κρατήσει μακριά από αρρώστιες. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το τρέξιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσεις, αλλά και να διατηρήσεις το σωστό σωματικό βάρος. Οι ερευνητές ωστόσο τονίζουν πως, το τρέξιμο δεν είναι ο μοναδικός δρόμος για μια για καλή υγεία.

Τι πρέπει να ξέρεις

Ενώ το περπάτημα μπορεί να σου παρέχει πολλά από τα οφέλη που συνδέονται με το τρέξιμο, πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως, για να χάσεις κιλά, τότε το τρέξιμο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους. Όπως ήταν αναμενόμενο, αναλώνεται 2,5 φορές περισσότερη ενέργεια κατά το τρέξιμο σε σχέση με το περπάτημα, είτε αυτό γίνεται στο δρόμο, είτε στον διάδρομο. Άρα, αν ζυγίζεις 80 κιλά, καις περίπου 800 θερμίδες την ώρα, ενώ αντίστοιχα καις 300 θερμίδες στο περπάτημα. Η διαφορά αυτή ισοδυναμεί με ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα. Περισσότερο ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα μιας άλλης έρευνας που δείχνουν πως, παρόλο που δρομείς και "περιπατητές” ξόδεψαν ίδιες ποσότητες ενέργειας (με αυτούς που περπάτησαν να ξοδεύουν φυσιολογικά, περισσότερο χρόνο στο περπάτημα), αυτοί που έτρεξαν, έχασαν περισσότερο βάρος. Όχι μόνο, οι δρομείς, ξεκίνησαν στην έρευνα πιο αδύνατοι αλλά είχαν και μεγαλύτερες πιθανότητες να διατηρήσουν τον δείκτη μάζας σώματός τους αλλά και την περιφέρεια της μέσης τους.

Διάβασε περισσότερα στο Womantoc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i