5 τρόποι για να καταλάβεις αν αρέσεις σε κάποιον που γνώρισες στο διαδίκτυο

online chat couple iStock

Μια από τις πιο συχνές συζητήσεις ανάμεσα σε φίλους είναι το αν αρέσουν στα άτομα που τους ενδιαφέρουν. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το lockdown προσέθεσε μια εντελώς νέα διάσταση στο να καταλάβει κανείς ποια είναι τα αληθινά συναισθήματα ή οι προθέσεις κάποιου, επειδή χιλιάδες άτομα στράφηκαν στο online dating -όταν απαγορεύτηκαν οι φυσικές συναντήσεις- χωρίς να έχουν ιδέα για το πότε ή πού θα μπορούσαν πραγματικά να συναντήσουν τους ανθρώπους με τους οποίους μιλούσαν.

Παρά το γεγονός ότι οι περιορισμοί αρχίζουν τώρα να μειώνονται, ορισμένοι άνθρωποι εξακολουθούν να αισθάνονται (δικαιολογημένα) επιφυλακτικοί σχετικά με το να βιαστούν να συναντηθούν live σε εσωτερικούς χώρους με αυτόν που συνομιλούν. Έτσι, το online και το video dating εξακολουθεί να είναι η επιλογή για πολλούς.

Το online φλερτ αποτελεί έναν ανακουφιστικό και καλό αντιπερισπασμό και έναν πολύ καλό τρόπο για να δοκιμάσει κανείς το "αργό dating" και να καταλάβει τις προθέσεις του ατόμου με το οποίο μιλά πριν κάνει προσπάθεια για μια φυσική συνάντηση.

Το πρόβλημα είναι, πώς μπορεί πραγματικά να καταλάβει αν κάποιος στο διαδίκτυο αξίζει να επενδύσει τον χρόνο του έτσι ώστε να ξέρει αν πρέπει να συνεχίσει την κουβέντα;

Διαβάστε Επίσης

Ο Chris Pleines, εμπειρογνώμονας σε θέματα γνωριμιών και σχέσεων και ιδρυτής του DatingScout.co.uk, μιλά για τα σημάδια που δείχνουν αν κάποιος ενδιαφέρεται:

1.Συνήθως ανταποκρίνεται γρήγορα

Αν ένα άτομο γενικά ενδιαφέρεται για κάποιον, δεν θα τον κάνει να περιμένει. Συχνά απαντά μέσα σε λίγα λεπτά αφότου λάβει μήνυμα και αν δεν είναι δυνατόν να το κάνει επειδή είναι απασχολημένο, τότε θα τον ενημερώσει.

Ένα άτομο που ενδιαφέρεται πραγματικά ανυπομονεί να μιλήσει με τον άλλον και δεν βλέπει τον λόγο να περιμένει: Θα προσπαθήσει να κρατάει πάντα μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

2. Στέλνει συχνά μηνύματα

Ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένος είναι, πάντα θα βρίσκει χρόνο να μιλήσει ή να απαντήσει στα μηνύματα και θα έχει τον άλλον στη "λίστα" των προτεραιοτήτων του.

Διαβάστε Επίσης

3. Χρησιμοποιεί emojis

Παρόλο που η επικοινωνία είναι ψηφιακή, μπορεί κανείς να μαντέψει από τα emojis αν κάποιος τον συμπαθεί ή όχι και πώς τα emojis γίνονται πιο "εγκάρδια" με την πάροδο του χρόνου. Αυτός είναι ένας τρόπος για να καταλάβει κάποιος αν αρέσει σε αυτόν που τον ενδιαφέρει: Αφιερώνει χρόνο για να διατυπώσει τα μηνύματά του και να τα κάνει ξεχωριστά;

4. Δίνει μεγάλη προσοχή

Αν κάποιος ενδιαφέρεται ερωτικά για τον διαδικτυακό συνομιλητή του, δίνει μεγάλη προσοχή και φροντίζει να ξαναδιαβάζει τη συνομιλία πολλές φορές ώστε να βεβαιωθεί πως απάντησε σε κάθε ερώτημα, ενώ βρίσκει τρόπο ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση.

5. Δέχεται να γίνει η συνομιλία στην πλατφόρμα της επιλογής του ατόμου για το οποίο ενδιαφέρεται

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επικοινωνήσει κανείς με κάποιον σε αυτή την ψηφιακή εποχή: Είτε με ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου, είτε με memes, είτε μέσω φωνητικών συνομιλιών ή video chats.

Αν λοιπόν κάποιος ενδιαφέρεται για κάποιον άλλον, θα σεβαστεί την επιθυμία του και θα φροντίσει να προσαρμοστεί σε όποια πλατφόρμα εκείνος επιλέξει.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i