Μαρίνα Κουταρέλλη: Μας μιλά για τους μελλοντικούς της στόχους αλλά και για το Spetses Mini Marathon

Το φετινό μας ραντεβού για το Spetses Mini Marathon είναι στις 7-9 Οκτωβρίου και η Shape team θα είναι εκεί!

Μαρίνα Κουταρέλλη Μαρίνα Κουταρέλλη

Φωτογραφίες: Κοσμάς Κουμιανός.

Η Μαρίνα Κουταρέλλη ήταν η γυναίκα που πριν από 11 περίπου χρόνια οραματίστηκε έναν θεσμό που θα ενίσχυε την αθλητική κουλτούρα στη χώρα μας και ταυτόχρονα θα επέκτεινε την τουριστική περίοδο σε ένα από τα αγαπημένα της νησιά, τις Σπέτσες.

Έντεκα χρόνια Spetses Mini Marathon. Μπορείς να θυμηθείς πώς ήταν οι πρώτες διοργανώσεις και σε τι διαφέρει η φετινή (7-9/10);

Το όραμά μας από το πρώτο event του Spetses Μini Marathon (SMM) ήταν να μπει η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητικού τουρισμού. Όταν πρωτοξεκινήσαμε, υπήρξαν δυσκολίες, ωστόσο με τη στήριξη του υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Σπετσών αλλά και των εθελοντών μας ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα. Mάλιστα, φέτος αναμένουμε ότι θα σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών.

σζ

Θα ξεκινούσες σήμερα πάλι κάτι από το μηδέν;

Χωρίς δεύτερη σκέψη! Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση ενός project, όσο απαιτητικού και αν είναι, είναι κάτι που δε φοβήθηκα ποτέ και πάντα ανταμείφθηκα από το αποτέλεσμα. Το να ξεκινάς κάτι από το μηδέν εμπεριέχει μια αβεβαιότητα και ένα ρίσκο που πολλοί φοβούνται να πάρουν.

Πώς είναι ένα 24ωρό σου; Υπάρχει χρόνος για ξεκούραση;

Είναι αλήθεια ότι η καθημερινότητά μου είναι πολύ έντονη και κουραστική, καθώς εργάζομαι πάνω από 10-12 ώρες τη μέρα. Τα τελευταία χρόνια, επίσης, έχω εντάξει στο πρόγραμμά μου και τη γυμναστική σε καθημερινό επίπεδο. Ωστόσο, προσπαθώ να κρατάω μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής μου ζωής, που σε μεγάλο βαθμό το οφείλω στη στήριξη του συζύγου μου Γεωργίου Καράμπελα, που μετράμε 20 χρόνια ευτυχισμένου γάμου.

Ποιοι είναι οι επόμενοι επαγγελματικοί στόχοι σου;

Η εταιρεία μου, η Communication Lab, μεγαλώνει συνεχώς και έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ πελατών και πολλές επιχειρηματικές συνεργασίες. Η επιτυχία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην ομάδα μου, που εργάζεται σκληρά και στηρίζει την εταιρεία τόσα χρόνια. Επόμενος στόχος μας είναι να εισέλθουμε ακόμα περισσότερο στον τομέα του digital marketing, το οποίο αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο πεδίο, με αμέτρητες δυνατότητες εξέλιξης.

Είναι εύκολο μια γυναίκα με τόσο πολλές υποχρεώσεις να συνδυάσει την προσωπική με την επαγγελματική ζωή;

Είναι πολύ δύσκολο, τόσο για μια γυναίκα όσο και για έναν άντρα. Με τον σύζυγό μου προσπαθούμε να κρατάμε τις ισορροπίες, γιατί, όπως κι εγώ, και αυτός είναι πολυάσχολος και έχει αυξημένες υποχρεώσεις, ειδικά φέτος με τα πολύωρα τηλεοπτικά γυρίσματα για τη δεύτερη σεζόν του Cash or Trash. Ωστόσο, φροντίζουμε τον ελεύθερο χρόνο μας να τον περνάμε ποιοτικά και να έχουμε ουσιαστική επικοινωνία, ώστε να αναπληρώνουμε τις ώρες που δεν είμαστε μαζί.

Ένα από τα μότο του SMM είναι "Η συμμετοχή είναι νίκη". Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Ένας από τους πρώτους στόχους μας όταν ξεκινήσαμε το SMM ήταν η συμμετοχή ερασιτεχνών αθλητών σε ένα event με προδιαγραφές επαγγελματικού αγώνα. Για τον σκοπό αυτό εντάξαμε τον αγώνα 5 χλμ., που έχει εκατοντάδες συμμετοχές. Οι αθλητές αυτοί αξίζουν ένα ακόμα μεγαλύτερο χειροκρότημα, γιατί, ενώ δεν έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό, ρυθμίζουν όλο το πρόγραμμά τους και δίνουν κάθε χρόνο το "παρών" στις Σπέτσες. 

Πιστεύεις ότι κάθε γυναίκα σε κάθε ηλικία μπορεί να ξεκινήσει να
ασχολείται με τον αθλητισμό;

Οπωσδήποτε μπορεί, κι εγώ αποτελώ ζωντανό παράδειγμα, γιατί ξεκίνησα να γυμνάζομαι συστηματικά μετά τα 40. Σε αυτό το σημείο δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον προπονητή μου Δημήτρη Κουλούρη, που με μύησε στον κόσμο της γυμναστικής, που τελικά αγάπησα. Επίσης, ένα μεγάλο "ευχαριστώ" οφείλω στη Νάνσυ Ζαμπέλη από την Garmin, που μου χάρισε το πρώτο μου νρολόι Garmin, που δεν αποχωρίζομαι ποτέ και με βοηθά να θέτω και να κυνηγάω τους προπονητικούς μου στόχους καθημερινά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i