Olivia Vasilopoulos: Το ελληνικής καταγωγής μοντέλο από την Αυστραλία που είπε "όχι" στο GNTM

Η Olivia Vasilopoulos κάνει τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της μόδας.

Olivia Vasilopoulos

Φωτογραφίες: Αποστόλης Κουκουσάς Styling: Σίσσυ Σουβατζόγλου Mακιγιάζ-Μαλλιά: Θάνος Μόλος.

Η Olivia Vasilopoulos κάνει τα πρώτα  της βήματα στον κόσμο της μόδας. Με  επιρροές από τη χώρα καταγωγής της,  την Ελλάδα, την Αυστραλία, όπου έχει μεγαλώσει, και το Χονγκ Κονγκ, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια, η Olivia είναι ένα δυνατό "κράμα" για τον χώρο του μόντελινγκ.

Αυστραλία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ. Ποια είναι η πατρίδα που νιώθεις δικιά σου;

Η Ελλάδα, βέβαια, είναι η πατρίδα που νιώθω ότι είναι σπίτι μου. Όταν με ρωτούν από πού είμαι, απαντάω από την Ελλάδα. Έχω ζήσει μόνο 5-6 χρόνια συνολικά εδώ, εξαιρουμένων των καλοκαιρινών μου διακοπών, αλλά, όταν έρχομαι στη χώρα μας, νιώθω σαν να μην έχω φύγει ποτέ. Σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά αλλού, έχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και θα έχει πάντα. Οι πιο ευτυχισμένες παιδικές μου αναμνήσεις είναι από τις χαλαρές μέρες που πέρασα με την οικογένειά μου στις κρυστάλλινες παραλίες της.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το μόντελινγκ;

Το μόντελινγκ μπήκε στη ζωή μου τυχαία. Έκανα κάποιες δικές μου φωτογραφήσεις το 2020 και, μόλις άρχισα να ανεβάζω φωτογραφίες στο Instagram, με προσέγγισαν από ένα πρακτορείο στο Χονγκ Κονγκ. Δε σκέφτηκα ποτέ ότι θα ασχολούμουν με το μόντελινγκ επαγγελματικά, θεώρησα ότι θα ήταν κάτι με το οποίο θα ασχολούμουν στον ελεύθερό μου χρόνο, αλλά όσο έκανα φωτογραφήσεις τόσο πιο γνωστή γινόμουν στον χώρο.

Υποθέτω ότι, όπως και κάθε δουλειά, ίσως και λίγο παραπάνω, το μόντελινγκ έχει δυσκολίες. Τι είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να χτίσεις την καριέρα σου σε αυτό τον χώρο; Τι είναι για σένα η μόδα και το μόντελινγκ;

Φυσικά, θα υπάρξουν αρκετές δυσκολίες όταν θα ακολουθήσω το μόντελινγκ ως δουλειά πλήρους απασχόλησης, ωστόσο έχω αρχίσει να το απολαμβάνω πραγματικά ως ένα είδος έκφρασης και τέχνης. Η δημιουργική μου πλευρά αναδεικνύεται πραγματικά μέσω του μόντελινγκ και όσο περισσότερο ασχολούμαι με αυτό γίνομαι όλο και περισσότερο παθιασμένη.

Διαβάζοντας για σένα, έπεσα σε ένα δημοσίευμα που αναφέρει ότι αρνήθηκες, δύο φορές μάλιστα, πρόταση να συμμετάσχεις στο GNTM. Ισχύει; Γιατί είπες "όχι" σε ένα σόου που ίσως σου εξασφάλιζε σημαντική προβολή;

Το GNTM είναι ένα εξαιρετικό σόου για μοντέλα που θέλουν να ξεκινήσουν στον χώρο της μόδας και, ενώ θαυμάζω τις ιδέες και τα concepts που έχουν δημιουργηθεί, καθώς είναι μοναδικά, προσωπικά δεν ένιωσα ότι ήταν κατάλληλο για μένα σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου. Πιστεύω πως είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τα επίδοξα μοντέλα που θέλουν έκθεση και εμπειρία στον κλάδο, αλλά δεν ήταν κάτι που ένιωσα ότι θα ταίριαζε πολύ σ’ εμένα προσωπικά.

Πώς βλέπεις με τη φρέσκια σου ματιά τον χώρο της μόδας; Αλλάζει, διαμορφώνεται κάτι διαφορετικό ως τάση; Και ποια είναι η άποψή σου γι’ αυτό;

Με βάση την εμπειρία μου και τις παρατηρήσεις μου για τη συγκεκριμένη βιομηχανία, τα τελευταία χρόνια βλέπω μια προσπάθεια για αλλαγή, με τη διαφορετικότητα και τα σύγχρονα πρότυπα να εμφανίζονται στις εκδηλώσεις μόδας. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη! Προσπάθησα να συνεργαστώ με εταιρείες που είναι "ανοιχτές" να προωθήσουν διαφορετικά μοντέλα και πρόθυμες να τα προσλάβουν για την καμπάνια τους. Φυσικά, ακόμη χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά με αυτό το θέμα, ορισμένες εταιρείες προσλαμβάνουν ένα "διαφορετικό" μοντέλο και πιστεύουν ότι αυτό είναι αρκετό. Έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα στο κεφάλι τους για το τι οραματίζονται για την επίδειξη ή τη διαφήμισή τους στην πασαρέλα και βασίζουν τις αποφάσεις τους για κάστινγκ σε μια φωτογραφία του μοντέλου.

δσψ

Πρωταγωνίστησες σε ένα πολύ ιδιαίτερο project, την eco καμπάνια μόδας "Κατά της Απάθειας". Θέλεις να μας μιλήσεις γι’ αυτό; Τι ήταν και τι σε ώθησε να πεις "ναι";

Αυτή η εμπειρία ήταν πολύ σημαντική για μένα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω σε έναν κλάδο που έχει πολλούς δημιουργικούς ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο που ζούμε. Το να εργαστώ με το Εthical Οde ήταν μεγάλη μου τιμή. Η εταιρεία συνεργάζεται με διάφορους οργανισμούς για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως η πρωτοβουλία "Ethical Trading". Είμαι πάντα πιο ενθουσιασμένη όταν συνεργάζομαι με συνεργάτες των οποίων οι πολιτικές ταιριάζουν με τις δικές μου για την προώθηση πρακτικών που έχουν θετικό αντίκτυπο στον κλάδο και στη ζωή όλων μας.

Πιστεύεις ότι η κοινωνία μας σήμερα χαρακτηρίζεται από "απάθεια", αδιαφορία για θέματα κοινωνικά και περιβαλλοντικά; Ποια είναι η δική σου σκέψη και στάση απέναντι σε θέματα που σήμερα ίσως "περνάνε στα ψιλά", αλλά αύριο θα μας απασχολούν σε παγκόσμιο επίπεδο;

Ζούμε σε μια συναρπαστική εποχή, όπου υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες όχι μόνο για τον αντίκτυπο των όσων κάνουμε και πώς αυτά επηρεάζουν τον κόσμο, αλλά και για το πώς μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης. Η γενιά μας έχει περισσότερες ευκαιρίες να γίνει "φορέας" θετικής αλλαγής. Αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να είμαι πολύ προσεκτική σχετικά με τους πελάτες και τους επιχειρηματικούς εταίρους με τους οποίους συνεργάζομαι.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα; 

Θέλω να ασχοληθώ με το μόντελινγκ όσο περισσότερο μπορώ, ωστόσο αυτή τη στιγμή σπουδάζω Πολιτική και Κινεζική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Όταν τελειώσει το μόντελινγκ, θα ήθελα να ακολουθήσω μια καριέρα που να σχετίζεται με τις σπουδές μου.

ολιβια

Έχεις ένα πολύ αρμονικό, "φυσιολογικό" σώμα. Φυσικά, έχεις τον δραστήριο μεταβολισμό της ηλικίας στο πλευρό σου, αλλά προσέχεις κι εσύ τη διατροφή σου; Τι τρως μια συνηθισμένη μέρα και ποια είναι η αγαπημένη σου παρασπονδία;

Ευχαριστώ! Προσπαθώ να τρώω τροφές με βάση τα φυτά και απολαμβάνω ένα καλό πρωινό. Το αγαπημένο μου είναι το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς και καφέ. Το τελευταίο πράγμα που γεύομαι πριν πάω για ύπνο είναι πάντα μια υγιεινή σαλάτα ή κάποιο φρούτο. Γενικά δε μου αρέσει να τρώω πολύ πριν κοιμηθώ και διαπιστώνω ότι αυτό με βοηθά να παραμένω σε φόρμα. Επίσης, επιλέγω κυρίως σαλάτες για βραδινό και μερικά υγιεινά σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i