6 κλασικές ταινίες που θα σε βάλουν στο mood των Χριστουγέννων

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείς για τις γιορτινές ημέρες.

Love Actually YouTube

Όσο βρισκόμαστε πιο κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων, τόσο πιο πολύ θέλουμε να μπούμε στο γιορτινό πνεύμα, να πάρουμε λίγη από τη "μαγεία" και την αισιοδοξία της εποχής και να αφήσουμε για λίγο πίσω τη δύσκολη καθημερινότητα που μας φθείρει. Και αφού ήδη στόλισες το δέντρο και έφερες στο σπίτι τα πρώτα μελομακάρονα από το αγαπημένο σου ζαχαροπλαστείο, προκειμένου να μπεις στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο mood, μπορείς να δεις την αγαπημένη σου ταινία που θα σε μεταφέρει στην καρδιά των Χριστουγέννων. Κι αν δεν έχεις, σου προτείνουμε 6 κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες, τις οποίες αν δεν έχεις δει ποτέ, είναι μία καλή ευκαιρία να τις ξεκινήσεις. 

It's a wonderful life

Αν είσαι λάτρης των vintage ταινιών, τότε το φιλμ του Frank Capra από το 1946 πρέπει να μπει πρώτο στη λίστα. Δεν πρόκειται απλά για μία από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες, αλλά όπως αποδεικνύουν οι αμέτρητες λίστες του IMDB και σχόλια του κοινού, είναι μία εκ των καλύτερων ταινιών όλων των εποχών. Σύμφωνα με την υπόθεση, ένας άγγελος στέλνεται στη Γη από τον Παράδεισο για να βοηθήσει έναν επιχειρηματία σε αδιέξοδο, δείχνοντάς του το πώς θα ήταν η ζωή στην περίπτωση που εκείνος δεν υπήρχε.

 

Home Alone

Δύσκολα να μην την είχες δει ως παιδί αν μεγάλωσες στα '90s, με αποτέλεσμα η ταινία αυτή να έχει μία νοσταλγική διάθεση. Τι συμβαίνει όταν η πολύτεκνη οικογένεια McCallister ξεχνάει τον μικρό γιο μόνο στο σπίτι εν μέσω Χριστουγέννων; Πολλά και διάφορα, αφού ο 8χρονος ταραξίας καταφέρνει να τα "βάλει" με δύο όχι και τόσο επίδοξους διαρρήκτες.

 

Love Actually

Ίσως είναι η ταινία που όταν λες Χριστούγεννα σού έρχεται αβίαστα στο μυαλό. Το Love Actually είναι το φιλμ που συνδυάζει το δράμα με την κωμωδία με τον πιο ταιριαστό τρόπο, κάτι που ο δημιουργός, Richard Curtis, ξέρει πολύ καλά να κάνει. Διαφορετικές ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους και ένας μεγάλος αριθμός πρωταγωνιστών μάς δείχνουν τι σημαίνει αγάπη. 

 

The Holiday

Δύο γυναίκες ανταλλάσσουν σπίτια για να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων, προκειμένου να βρουν το χαμένο νόημα στη ζωή τους. Εκείνο, όμως, που δεν περιμένουν είναι να ανακαλύψουν τον έρωτα και το τι σημαίνει ευτυχία μέσα στις γιορτινές ημέρες. Μία feelgood κωμωδία που την απολαμβάνεις με μια φλις κουβέρτα και ένα ζεστό ρόφημα. 

 

The Polar Express

Αν είσαι μαμά είναι η καλύτερη επιλογή για τα Χριστούγεννα. Αν πάλι απολαμβάνεις τις animated ταινίες ακόμα κι αν έχουν περάσει κάποιες δεκαετίες από τα σχολικά σου χρόνια, μη διστάσεις να το παραδεχθείς. Το Πολικό Express, όχι μόνο θα σε βάλει για τα καλά στο γιορτινό mood, αλλά θα σε γυρίσει κάποια χρόνια πίσω, στην παιδική σου ηλικία. 

 

Elf

Μία από τις πιο χιουμοριστικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα σε κάνει να θυμηθείς πώς ήταν να χαίρεσαι τη γιορτινή περίοδο ως παιδί. Ο Will Ferrel υποδύεται έναν άνθρωπο που υποτίθεται πως μεγάλωσε στον Βόρειο Πόλο μαζί με τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, ο οποίος παίρνει την απόφαση να αναζητήσει τον βιολογικό του πατέρα στην "αφιλόξενη" Νέα Υόρκη.

 

 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i