"Δεν μου αξίζει να τρώω": Όταν η Florence Welch μίλησε για την ανορεξία

Η τραγουδίστρια του indie rock συγκροτήματος "Florence + The Machine" είχε μιλήσει στο παρελθόν για τη μάχη της και είχε δώσει μερικές συμβουλές.

Florence Welch NDP

Οι "Florence + The Machine" επέστρεψαν στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στην Πλατεία Νερού και ξεσήκωσαν το κοινό με τις μουσικές επιτυχίες τους, στα πλαίσια του Eject Festival, ενώ όλοι μιλούσαν ξανά για την ιέρεια της σύγχρονης μουσικής, Florence Welch.

Η Αγγλίδα τραγουδίστρια έχει κατακτήσει ένα φανατικό κοινό που την ακολουθεί σε κάθε της βήμα, ενώ οι προηγούμενες 4 εμφανίσεις της στην Αθήνα ήταν sold out. O κόσμος την έχει γνωρίσει ως αυτή την αέρινη ύπαρξη με τα μακριά χάλκινα μαλλιά που η φωνή της σε ταξιδεύει σε απάτητα μέρη. 

Κάτι που, όμως, πολλοί δεν γνώριζαν για τη Florence Welch και το γνωστοποίησε η ίδια στο παρελθόν, είναι η μάχη της με την ανορεξία. Μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τους αγώνες της με την ανορεξία στο σινγκλ της "Hunger" το 2018, στο οποίο τραγουδά: "Στα δεκαεπτά, άρχισα να λιμοκτονώ".

Διάβασε επίσης: Η "μάχη" που έδωσε η Ελευθερία Ελευθερίου με τα κιλά της και τη νευρική ανορεξία - τα συμπτώματα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Florence Welch (@florence)

 

Η Welch εκμυστηρεύτηκε στη βρετανική Vogue το 2022 ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 μερικές από τις ανορεξικές σκέψεις επανεμφανίστηκαν. Είπε ότι ήταν "θαύμα" που μπόρεσε να αντισταθεί στα παλιές της συνήθειες με το φαγητό. "Υπήρχαν στιγμές που έλεγα: "Θα έπρεπε να αρχίσω να μειώνω τη ζάχαρη μου;" Ή πρέπει να κάνω ένα detox πρόγραμμα;" Και αυτό για μένα είναι απλώς η αρχή της υποτροπίασής μου", είπε. "Η ανορεξία παρέχει ένα αίσθημα βεβαιότητας ότι θα το ελέγξεις. Ευτυχώς, έχω ανθρώπους με τους οποίους μπορώ να μιλήσω και αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για οποιονδήποτε – να συνεχίσει να μιλάει για αυτό. Και να μην ντρέπονται αν προκύψουν αυτές οι σκέψεις".

Η επιτυχημένη τραγουδίστρια εξήγησε ότι ο εθισμός και οι διατροφικές διαταραχές είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην οικογένειά της. Ωστόσο, η ίδια δεν μπορεί ακόμη να εξηγήσει τι οδηγεί ένα νέο κορίτσι στην αυτοκαταστροφή. Σε άλλη συνέντευξή της το 2019, η Florence είχε διευκρινίσει ότι τα τελευταία 4 χρόνια είχε σταματήσει να ζυγίζεται.

"Πριν από πέντε χρόνια, θα μπορούσα να σας είχα πει πόσο ζυγίζω με ρούχα το πρωί και το βράδυ. Με και χωρίς κοσμήματα", εξομολογήθηκε η τραγουδίστρια στη Βρετανική Vogue. "Προσπαθώ να μη θεωρώ κανένα φαγητό κακό ή καλό. Μου πήρε πολύ καιρό να το πετύχω, αλλά η εμμονή που είχα έχει φύγει".

Βοηθά το καθημερινό ζύγισμα στην απώλεια βάρους, τελικά;

Επηρέασε τελικά η πανδημία στην αύξηση των συμπτωμάτων ανορεξίας;

Οι γυναίκες και οι νέοι είχαν μεγαλύτερη ανησυχία για την εικόνα και την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αντιμετώπιζαν περισσότερες δυσκολίες στη ρύθμιση της διατροφής, ενώ είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο επιδείνωσης των συμπτωμάτων κατά τη διάρκεια του lockdown COVID-19.

Γενικά, όλες οι μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο εγκλεισμός της πανδημίας συσχετίστηκε με την επιδείνωση των διατροφικών διαταραχών και οδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα άγχους και καταθλιπτικών συμπτωμάτων σε ασθενείς με διατροφικές διαταραχές.

Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων μειώθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα κατά τη μετάβαση από τους περιορισμούς της πανδημίας προς στο άνοιγμα. Ωστόσο, ορισμένοι συμμετέχοντες ανέφεραν ανακούφιση από τα συμπτώματα κατά την περίοδο του Covid-19 ειδικά οι ασθενείς με νευρική ανορεξία. Η πιθανή εξήγηση είναι ότι οι ασθενείς συνέχιζαν να λαμβάνουν ψυχολογική θεραπεία κατά τη διάρκεια του lockdown για τον COVID-19, ενώ οι σταθερές οικογενειακές σχέσεις και οι λιγότεροι κοινωνικοί στρεσογόνοι παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων της νευρικής ανορεξίας

Διάβασε επίσης: "Ένιωθα αηδιαστική": Η Mel C αποκαλύπτει τη μάχη της με την ανορεξία την εποχή των Spice Girls

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i