Πώς να πάρεις τα πάνω σου όταν όλα πάνε στραβά

Ποιο είναι τελικά το κλειδί για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου;

διαθεση iStock/damircudic

Σε στιγμές που οι αντιξοότητες υπερνικούν κάθε ψύγμα αισιοδοξίας, οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να ρίξουν τη διάθεσή μας. Ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο τέχνασμα για να αναπτερωθεί το ηθικό σου, όταν όλα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά.

Μία συνεχιζόμενη έρευνα για την ευημερία έχει αποκαλύψει μια τεχνική για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου, ειδικότερα όταν βρίσκεσαι σε δύσκολες στιγμές. Η ψυχολόγος Susan Krauss Whitbourne ρίχνει φως στην εν λόγω μελέτη που διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη διάθεσης και την πνευματική περιπλάνηση. Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι οι αρνητικές σκέψεις συμβάλλουν στο άγχος, ενισχύοντας τον αντίκτυπο. Αντίθετα, μια ομάδα που κλήθηκε να επιδοθεί σε θετικές φαντασιώσεις, παρουσίασε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα στρες.

Με τη δύναμη της φαντασίας

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι "η αρνητική σκέψη που προκαλείται από το στρες και υποκρύπτει ευπάθεια στην κατάθλιψη θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εν μέρει μέσω της φαντασίας", σημειώνει η Whitbourne. Η ομορφιά αυτής της προσέγγισης έγκειται στην καθολική εφαρμογή της, είτε κάποιος είναι επιρρεπής στην κατάθλιψη, είτε όχι. Έτσι, εκείνες τις δύσκολες μέρες που ο αρνητισμός πάει να ξεφύγει από τον έλεγχο, το να αφιερώσεις λίγα λεπτά για να ασχοληθείς με εποικοδομητικές ονειροπολήσεις αναδεικνύεται σε αποτελεσματική θεραπεία.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i