Τι μπορείς να κάνεις αν πέσει το κινητό σου σε νερό;

Ξέχνα το ρύζι, λέει η Apple.

κινητο iStock/Ivars Timcuks

Σχεδόν σε όλους μας έχει τύχει να μας πέσει το κινητό σε νερό. Κατά πάσα πιθανότητα, κάποιος φίλος σου θα σου πρότεινε στη συνέχεια να το βάλεις μέσα σε ένα μπολ με ρύζι. Σου έχουμε νέα, όμως: Μην το κάνεις, γιατί θα χειροτερέψεις την κατάστασή του.

Πριν μερικές ημέρες, η Apple δημοσίευσε νέες οδηγίες για το τι να κάνεις αν βραχεί το iPhone σου. Συνήθως, όταν τα τηλέφωνα (ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές) βραχούν, πολλοί λένε ότι είναι καλό να τα βάλεις μέσα σε ωμό (σκληρό) ρύζι. Ο μύθος λέει ότι οι κόκκοι του ρυζιού μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία.

Η κατάρριψη ενός μύθου

Ωστόσο, η Apple αποτρέπει τους χρήστες iPhone από το να κάνουν αυτό, αναφέροντας ότι οι μικροί κόκκοι ρυζιού μπορεί να βλάψουν πραγματικά το τηλέφωνό σου αν, για παράδειγμα, παγιδευτούν στις θύρες.

Σύμφωνα με την Apple, επίσης, δεν πρέπει να προσπαθήσεις να στεγνώσεις το βρεγμένο σου iPhone εισάγοντας κάποιο "ξένο αντικείμενο", όπως κάποιο μαντηλάκι, βαμβάκι ή χαρτί στις θύρες, ή να χρησιμοποιήσεις εξωτερική πηγή θερμότητας, όπως κάποιο πιστολάκι.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i