Οι 5 καλές συνήθειες που αν τις κρατήσεις θα σου αλλάξουν τη ζωή

Οι κινήσεις που θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα σου.

back-view-of-jumping-girl-on-the-pier-picture-id605763388 Credit:Viktor_Gladkov

Αν θέλεις να αλλάξεις κάποια πράγματα στη ζωή σου ή να επιτύχεις μεγάλους στόχους, το μυστικό είναι να υιοθετήσεις νέες καλές συνήθειες.

1. Μάθε να κρατάς τις υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου

Πάρε για παράδειγμα το ξυπνητήρι σου: το βάζεις για να σηκώνεσαι πραγματικά όταν χτυπάει! Όταν το ρυθμίζεις το βράδυ, δίνεις μια υπόσχεση πως θα σηκωθείς αυτή την ώρα. Εάν το αγνοήσεις, ξεκινάς στραβά τη μέρα σου! Έχεις αθετήσει την πρώτη σου υπόσχεση στον εαυτό σου. Ξύπνα την ώρα που έχεις επιλέξει, παρότι δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να εξασκηθείς στη συνήθεια να κάνεις αυτό που λες ότι θα κάνεις. Και τι καλύτερο από το να αρχίσεις να το διεκπεραιώνεις πρωί πρωί;

2. Προσπάθησε να γυμνάζεις το σώμα σου

Η σωματική σου υγεία είναι πολύ σημαντική για να έχεις καθαρή σκέψη και ανοιχτό μυαλό. Ειδικά αν στη δουλειά σου είσαι μπροστά στην οθόνη για 8-10 ώρες τη μέρα, είναι ζωτικής σημασίας να αφιερώνεις τουλάχιστον 30 λεπτά με μία ώρα για να φροντίζεις το σώμα σου, είτε κάνεις yoga, είτε γυμναστήριο, είτε μποξ, είτε τρέξιμο ή ένα μεγάλο περίπατο, ό,τι θέλεις.

3. Γράφε 10 ιδέες τη μέρα

Οι καλές και συγκλονιστικές ιδέες θα προκύψουν από την εξάσκηση του μυαλού σου με μικρές και λιγότερο συγκλονιστικές ιδέες. Έχε μαζί σου ένα ημερολόγιο ή χρησιμοποίησε το σημειωματάριο στο κινητό και γράφε τις ιδέες που σου έρχονται στο μυαλό.

4. Διάβαζε 30' κάθε μέρα

Σε αγχώνουν τα μεγάλα βιβλία (ή όλα τα βιβλία); Αποφάσισε πως θα αφιερώνεις 20 με 30 λεπτά τη μέρα για να διαβάζεις και θα τελειώσεις ένα βιβλίο μετρίου μεγέθους σε περίπου 2 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει δύο βιβλία το μήνα ή 24 το χρό- νο. Φαντάσου πόσο πιο ανοιχτό θα είναι το μυαλό σου, πόσο πλούσια η σκέψη σου, όταν θα έχεις διαβάσει τόσα βιβλία.

5. Σκέψου πριν κοιμηθείς

Κάθε βράδυ, πριν κλείσεις τα μάτια σου, σκέψου για μερικά λεπτά. Σημείωσε στο ημερολόγιό σου μερικά πράγματα που πήγαν ιδιαίτερα καλά και μετά μερικά άλλα που θα ήθελες να κάνεις διαφορετικά αύριο. Γιατί η συνήθεια αυτή είναι τόσο αποτελεσματική; Επειδή σε βοηθά να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, να νιώθεις καλά με τα άμεσα επιτεύγματά σου και να ξέρεις τι θέλεις να βελτιώσεις στο μέλλον.

Διάβασε επίσης: 8 κακές συνήθειες για την υγεία σου που θα αλλάξεις το 2019!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i