H πρωινή ρουτίνα 5 επιτυχημένων ανθρώπων για μία απόλυτα παραγωγική συνέχεια

Εσύ πώς ξεκινάς την ημέρα σου;

Oprah Winfrey Splash News / Ideal Image

Χτυπάει το ξυπνητήρι σου και το πρώτο πράγμα που θα κάνεις - τις περισσότερες φορές στον ύπνο σου- είναι να πατήσεις το snooze. Ύστερα από αρκετή παράταση θα αποφασίσεις πως ήρθε η ώρα να σηκωθείς γιατί μετά θα "τρέχεις" μέχρι να φτάσεις στη δουλειά. Και κάνεις το λάθος την ώρα που παίρνεις το πρωινό σου γεύμα, να ανοίξεις τα mail σου για να δεις τι σε περιμένει πριν μπεις στο γραφείο. Και τότε είναι που το άγχος σε καταβάλλει, μην μπορώντας να βρεις τρόπο να χωρέσεις όλες τις υποχρεώσεις που εκκρεμούν σε ένα 8ωρο. 

Σταμάτησε αμέσως αυτό που κάνεις και μάθε πώς ξεκινούν την ημέρα τους 5 αποδεδειγμένα επιτυχημένοι άνθρωποι.

Oprah Winfrey

Η πρώην βασίλισσα της αμερικανικής τηλεόρασης έχει δηλώσει σε συνέντευξή της πως ξεκινάει την ημέρα της με 20 λεπτά διαλογισμό που τη γεμίζει με ελπίδα, αίσθηση πληρότητας και βαθιά χαρά. Στη συνέχεια κάνει λίγο διάδρομο για την καρδιά της και ακόμα κι αν έχει μόνο 15 λεπτά στη διάθεσή της για άσκηση, έχει εντοπίσει πως τα επίπεδα παραγωγικότητας και ενέργειας είναι ανεβασμένα. Μετά επιλέγει να κάνει μία βόλτα, ακούγοντας μουσική και όταν επιστρέψει απολαμβάνει ένα υγιεινό γεύμα από σύνθετους υδατάνθρακες, ίνες και πρωτεΐνη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

 

Barrack Obama

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αποκαλύψει το πώς ξεκινούσε η ημέρα του όταν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο, που συμπεραίνουμε πως επρόκειτο για ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα. Ειδικότερα, ο Obama σηκωνόταν δύο ώρες πριν τις πρώτες του συναντήσεις, πράγμα που σήμαινε πως το ξυπνητήρι του χτυπούσε στις 5 το πρωί. Ξεκινούσε την ημέρα του με άσκηση, κάτι που δεν παρέλειπε ποτέ και στη συνέχεια απολάμβανε ένα πράσινο τσάι, αφού αποφεύγει τον καφέ. Ύστερα από το πρωινό του θα του άρεσε να διαβάσει τους New York Times και να βλέπει το αθλητικό κανάλι ESPN.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barack Obama (@barackobama)

 

Steve Jobs

Ο ιδρυτής της Apple δεν είχε κάποιο meditation trick, παρά κάθε πρωί που σηκωνόταν, έφτιαχνε το κρεβάτι του, έκανε μπάνιο και στη συνέχεια κοιτούσε τον εαυτό του στον καθρέφτη. Κοιτώντας το είδωλό του στα μάτια, αναρωτιόταν: "Αν σήμερα ήταν η τελευταία μου ημέρα στη ζωή, θα ήμουν χαρούμενος με αυτά που θα κάνω σήμερα;". Αν η απάντησή του για πολλές ημέρες στη σειρά ήταν το όχι, τότε ήξερε πως κάτι έπρεπε να αλλάξει. 

 

Tony Robbins

O ομιλητής και γνωστός motivator γνωρίζει πολλά από ψυχολογία, καθώς η ευτυχία είναι αυτό που επιθυμεί να βρουν όλοι οι άνθρωποι. Όπως έχει δηλώσει, αν δεν έχεις 10 λεπτά να τα αφιερώσεις στον εαυτό σου κάθε πρωί, τότε δεν έχεις ζωή. Ο ίδιος χρησιμοποιεί το ritual "Priming" κατά το οποίο: Κάνει 3 σετ των 30 αναπνοών Kapalbhati Pranayama, κλείνει τα μάτια του και αναπνέει πιο αργά ενώ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για όσα έχει, ενώ στο τέλος προσεύχεται και ζητά βοήθεια, καθοδήγηση και δύναμη για όλη την ημέρα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tony Robbins (@tonyrobbins)

 

Tim Ferriss

Ο συγγραφέας και επιχειρηματίας έχει φτιάξει την καλύτερη πρωινή ρουτίνα, αφού έχει προσαρμόσει όσα έχει μάθει από άλλους επιτυχημένους ανθρώπους, από τους οποίους είχε πάρει συνεντεύξεις. Ειδικότερα ο Ferriss με το που σηκωθεί, φτιάχνει το κρεβάτι του. Αυτό λέει πως τον γεμίσει με ένα αίσθημα υπερηφάνειας και είναι κάτι που το κατορθώνει αμέσως. Στη συνέχεια κάνει διαλογισμό για 10 με 20 λεπτά και αργότερα κάνει τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα ελαφριάς άσκησης, τα οποία ακολουθεί ένα βαρύ τσάι. Στο τέλος, κρατάει ημερολόγιο για 5 με 10 λεπτά, κάτι που τον βοηθάει να προχωρήσει και να νιώσει καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Ferriss (@timferriss)

 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i