Νιώθεις μοναξιά; Δοκίμασε αυτές τις 7 δραστηριότητες

Απλοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να δεις πως δεν είσαι μόνη σου.

κοπέλα κοιτάει το παράθυρο και αισθάνεται μοναξιά iStock

Δεν είναι όλες οι περίοδοι ίδιες και πράγματι μπορεί ακόμα κι αν είσαι ένας από τους πιο κοινωνικούς ανθρώπους επί γης, να υπάρχουν στιγμές για σένα που να νιώθεις μοναξιά. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι πρόκειται για μία παροδική κατάσταση, η οποία θα κάνει τον κύκλο της και θα περάσει. Παράλληλα, σκέψου πώς μπορείς να αξιοποιήσεις τη συγκυρία αυτή για δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να "σε γνωρίσεις" καλύτερα. 

Δεν χρειάζεται να σε παίρνει από κάτω, δεδομένου ότι υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσεις, δοκιμάζοντας διάφορες δραστηριότητες που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε φέρουν σε επαφή με κόσμο. 

Νιώθεις μοναξιά; Δοκίμασε τις παρακάτω λύσεις

1. Αρχικά στείλε ένα μήνυμα σε μία φίλη σου ή πάρε την τηλέφωνο για να δεις τι κάνει, αν πιστεύεις πως η άμεση επικοινωνία θα είναι καλύτερη. Αν έχετε καιρό να μιλήσετε, θα έχετε πολλά να πείτε, οπότε αναμφίβολα θα είναι μια καλή ευκαιρία για συζήτηση. Από την άλλη, μπορείς να προτείνεις να συναντηθείτε κάπου έξω για να αλλάξεις περιβάλλον. 

2. Μπορείς να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι ή μια δραστηριότητα που θα σε απασχολήσει δημιουργικά. Είτε μιλάμε για γυμναστική ή για μια νέα δεξιότητα που θα αποκτήσεις, το να κάνεις κάτι καινούριο θα σε ανανεώσει, ενώ θα σε φέρει σε επαφή με νέους ανθρώπους. Ακολούθησε την κλίση σου, τα ενδιαφέροντά σου και θα δεις πως θα οδηγηθείς σε κάτι πολύ θετικό. 

3. Μία άλλη ιδέα που θα σε βοηθούσε αρκετά ψυχολογικά θα ήταν να γίνεις εθελόντρια σε κάποιον φιλανθρωπικό οργανισμό ή όπου έχουν ανάγκη. Μέσω αυτής της κίνησής σου θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με διάφορους ανθρώπους, ενώ θα έχεις αποκτήσει την ικανοποίηση πως βοήθησες κάποιον που το είχε ανάγκη. 

4. Για τις ημέρες που δεν έχεις όρεξη να βγεις από το σπίτι, μπορείς να ακούσεις ένα podcast που θα σου κρατήσει συντροφιά, ενώ μπορείς να επιλέξεις εκείνα που είναι live, στα οποία έχεις την επιλογή να αλληλεπιδράσεις.

5. Αν η μοναξιά οφείλεται στο γεγονός ότι ζεις μόνη σου, μπορείς να υιοθετήσεις ένα ζωάκι, το οποίο θα σου κρατάει συντροφιά. Παράλληλα, με την απόφασή σου αυτή θα έχεις σώσει μία ζωή, χαρίζοντας ένα ζεστό σπίτι στη νέα προσθήκη στη μικρή σου οικογένεια. 

6. Δεδομένου ότι τα social media συχνά δημιουργούν λάθος εντυπώσεις και προσδοκίες, καλό είναι να κάνεις μία εκκαθάριση στα προφίλ σου, σταματώντας να ακολουθείς λογαριασμούς που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα και προωθούν την τοξική αισιοδοξία. 

7. Αν νιώθεις πως δεν υπάρχει τρόπος να καταπολεμήσεις τη μοναξιά σου, καλό θα ήταν να μιλήσεις με έναν ειδικό, στον οποίο μπορείς να εκμυστηρευτείς αυτά που αισθάνεσαι και τον λόγο που σου συμβαίνει αυτό. Μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια, αν το έχεις ανάγκη, καθώς μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να νιώσεις καλύτερα.

Πάντως αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι καλύτερα να είσαι μόνη σου, από το να περιστοιχίζεσαι από λάθος ανθρώπους που τελικά δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα συναισθηματικά, παρά σε κάνουν μέρα με τη μέρα να νιώθεις χειρότερα. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i