5 κανόνες για να κυριαρχήσεις στη δουλειά σου

Εφόσον η δουλειά σου αποτελεί περίπου το ένα τρίτο της ζωής σου, γιατί να μην την αξιοποιήσεις στο έπακρο;

job istock

Καλή σταδιοδρομία: Για να βαδίσεις σε έναν καλύτερο και πιο σταθερό δρόμο και να γίνεις εξαιρετική στον τομέα σου, υπάρχουν πέντε κανόνες που οφείλεις να ακολουθήσεις.

Τα βήματα που θα ακολουθήσεις για να φτάσεις ψηλά και να κυριαρχήσεις στη δουλειά σου είναι τα ίδια βήματα που θα ακολουθήσεις για να αποκτήσεις μια μεγάλη ποικιλία δεξιοτήτων.

Οι πιο ύπουλες ερωτήσεις σε μία συνέντευξη για δουλειά

1. Να είσαι τόσο καλή που να μην μπορούν να σε αγνοήσουν

Αυτός ο κανόνας υπογραμμίζει τη σημασία του να γίνεις εξαιρετικά ικανή στην τέχνη σου. Όταν είσαι από τις καλύτερες στον τομέα σου, γίνεσαι ιδιαίτερα περιζήτητη.

2. Συμπεριφέρσου σαν τεχνίτης

Προσπάθησε να προσεγγίσεις τη δουλειά σου με τη νοοτροπία ενός αληθινού τεχνίτη. Αυτό σημαίνει να εκτιμάς την ποιότητα, να προσφέρεις αριστεία και να βελτιώνεις συνεχώς τις δεξιότητές σου.

3. Απόρριψε μια προσφορά (μέχρι να είσαι έτοιμη)

Θα πρέπει να είσαι προσεκτική σχετικά με την υπερβολική γρήγορη αποδοχή και την προώθηση. Αντίθετα, επικεντρώσου στο να γίνεις άριστη στο επίπεδο που βρίσκεσαι τώρα προτού ανέβεις στην ιεραρχία.  

4. Μη βιάζεσαι

Ενώ το να σκέφτεσαι μεγάλα πράγματα για τους επαγγελματικούς σου στόχους είναι σημαντικό, προσπάθησε να κάνεις μικρά, δραστικά βήματα προς αυτούς τους στόχους. Κάνε τις εργασίες σου μία μία και σημείωνε σταδιακή πρόοδο.

5. Ποτέ μη σταματάς να μαθαίνεις

Κανένας κλάδος δεν μοιάζει όπως πριν από 10 χρόνια. Εάν θέλεις να συνεχίσεις να εξελίσσεσαι στην καριέρα σου, πρέπει να είσαι μπροστά. Επωφελήσου από την εκπαίδευση της εταιρείας, τα διαδικτυακά σεμινάρια και τα διά ζώσης σεμινάρια. Είναι σημαντικό να συνεχίσεις να αποκτάς εκπαιδευτικά διαπιστευτήρια και τεχνικές γνώσεις, καθώς και να αναπτύσσεις ηγετικές και διοικητικές δεξιότητες. Συνέχισε πάντα να μαθαίνεις και να προοδεύεις.

Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα στην καριέρα σου, αλλά μπορείς να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να είσαι προετοιμασμένη για κάθε πρόκληση και ευκαιρία. Να είσαι προνοητική και θα νιώθεις πιο σίγουρη για τις ικανότητές σου και το μέλλον σου – και αυτή η σιωπηλή αυτοπεποίθηση είναι κάτι που θα σε βοηθήσει επίσης στην καριέρα σου, από τη συνέντευξή σου μέχρι την αίθουσα συνεδριάσεων.

Έλλειψη αναγνώρισης στην εργασία | Γιατί συμβαίνει και πώς να το λύσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i