Πόσοι φίλοι μας κάνουν ευτυχισμένους τελικά;

Κι όμως η ευτυχία έχει αριθμό! Μάθε πόσους φίλους πρέπει να έχεις για να είσαι ευτυχής.

φίλες σε αυτοκίνητο και ευτυχία istock

Εάν θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητες ευτυχίας ο αριθμός των καλών φίλων που πρέπει να έχεις είναι δέκα. Κι όσο περισσότερο τους γνωρίζεις, τόσο το καλύτερο συμπεραίνει βρετανική μελέτη.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν οι φίλοι μας μας κάνουν ευτυχισμένους ή κάνουμε φίλους επειδή είμαστε ευτυχισμένοι, οι ερευνητές λένε ότι είναι σαφές ότι πρέπει να τρέφουμε τις φιλίες μας. Ο ψυχολόγος Richard Tunney, από το Πανεπιστήμιο του Nottingham, ρώτησε περισσότερα από 1.700 άτομα σχετικά με την ικανοποίησή τους από τη ζωή τους και την κατάσταση των φιλιών τους.

Όσοι είχαν πέντε φίλους ή λιγότερους είχαν μόλις 40% πιθανότητες να είναι ευτυχισμένοι. Με άλλα λόγια, ήταν πιο πιθανό να είναι δυστυχισμένοι παρά ευτυχισμένοι.

Το δέκα ήταν ο αριθμός στον οποίο οι άνθρωποι ήταν πιο πιθανό να είναι ευτυχισμένοι παρά δυστυχισμένοι.

Πώς θα διευρύνεις τον φιλικό σου κύκλο 

Για να διευρύνεις τον κύκλο σου και να είσαι ταυτόχρονα περισσότερο ευτυχισμένη κάνε τα εξής:

3 λόγοι που κάνουν τη φίλη σου ανεκτίμητη (λένε οι έρευνες)

  • Κράτα επαφή με φίλους από το παρελθόν που έχεις παραμελήσει τελευταία. Τηλεφώνησε στις κολλητές σου από το Πανεπιστήμιο ή σε πρώην συνεργάτες με τους οποίους έκανες καλή παρέα.
  • Εντάξου σε έναν σύλλογο ή μια ομάδα: Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσεις ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα. Υπάρχουν σύλλογοι και ομάδες για σχεδόν οτιδήποτε, επομένως θα βρεις σίγουρα έναν που σου ταιριάζει. Μπορείς να βρεις συλλόγους και ομάδες στην περιοχή σου αναζητώντας στο διαδίκτυο ή ρωτώντας σε τοπικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.
  • Εθελοντική εργασία: Ο εθελοντισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να κάνεις τη διαφορά γύρω σου. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις που χρειάζονται εθελοντές, επομένως θα βρεις σίγουρα μια που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά σου. Μπορείς να βρεις ευκαιρίες εθελοντισμού στην περιοχή σου αναζητώντας στο διαδίκτυο ή ρωτώντας σε τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.
  • Πήγαινε σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες: Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους σε ένα χαλαρό περιβάλλον. Υπάρχουν πολλά είδη εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, επομένως θα βρεις σίγουρα κάποιες που σου αρέσουν. 
  • Συνδεθείτε με τους φίλους των φίλων σου: Ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους είναι μέσω των φίλων σου. 

Επίσης έχε υπόψη σου και αυτά

  • Να είσαι ανοιχτή και φιλική. Όταν συναντάς νέους ανθρώπους, προσπαάθησε να είσαι ανοιχτή και φιλική. Συζήτησε μαζί τους, κάνε τους ερωτήσεις και δείξε τους ότι ενδιαφέρεσαι να τους γνωρίσεις.
  • Να είσαι ο εαυτός σου. Μην προσπαθείς να είσαι κάποιος που δεν είσαι για να εντυπωσιάσεις τους άλλους. Οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν την αυθεντικότητά σου.
  • Να είσαι υπομονετική. Χρειάζεται χρόνος για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να χτίσεις φιλίες. Μην απογοητευτείς αν δεν κάνεις αμέσως πολλούς νέους φίλους.

Έρευνα: ΑΥΤΟ είναι το μυστικό της ευτυχίας λένε οι ειδικοί

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i