Τι είναι ο life coach; Toν χρειάζεσαι; Η δρ Νάνσυ Μαλλέρου απαντά

Η δρ. Νάνσυ Μαλλέρου απαντά σε όλες τις απορίες μας σχετικά με το life coaching.

laughing-young-woman-picture-id896175292 Credit:pixelfit

Τι είναι ο life coach; Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις coaching, αλλά δεν είσαι σίγουρη αν το χρειάζεσαι πραγματικά ή αν απλά θα ενδώσεις σε ένα wellness... trend; Φτάσαμε στην «πηγή» και ρωτήσαμε την ειδικό.

Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, coach, ομιλήτρια, συγγραφέας, founder & CEO Life Clinic Group.

Ο ρόλος του life coach

Για να εργαστεί κάποιος ως life coach χρειάζεται να έχει συγκεκριμένες πιστοποιήσεις από επίσημο φορέα. Βασικός ρόλος ενός coach είναι να «χτίσει» με τον άνθρωπο που συνεργάζεται, τον coachee, τη γέφυρα που ενώνει το πού βρίσκεται τώρα και το πού επιθυμεί να βρεθεί. Στο coaching θεωρείται πως οι άνθρωποι που προσεγγίζουν τον ειδικό έχουν μέσα τους τις ικανότητες, τα ταλέντα και ό,τι χρειάζονται για να προχωρήσουν και να πετύχουν αυτά που επιθυμούν και αξίζουν. Ο coach είναι δίπλα τους για να τα φέρει στην επιφάνεια και να κάνει συνειδητή την πραγματικότητά του, ενθαρρύνοντάς τον να κάνει συγκεκριμένο το στόχο του. Το επόμενο βήμα είναι ο coach και ο coachee να στήσουν μαζί το πλάνο δράσης για να κατακτήσει ο ενδιαφερόμενος τους στόχους του.

Πότε να απευθυνθεί κάποιος στον life coach

Ο life coach απευθύνεται σε όλους και μέσα από το coaching μπορεί να συνεργαστεί με τον καθένα σε οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί. Αν μιλάμε για ολοκληρωμένη συνεργασία μέσα από ένα σύνολο συνεδριών, τότε θα λέγαμε ότι η «κατάλληλη στιγμή» είναι αυτή που ένας άνθρωπος είναι έτοιμος να δράσει! Εάν πραγματικά θέλει να αλλάξει κάτι και είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει γι’ αυτό, ο coach θα είναι δίπλα του για να τον ενθαρρύνει σε κάθε του βήμα. Ωστόσο, ο coachee θα πρέπει πάντα να θυμάται ότι το αποτέλεσμα έρχεται από τον ίδιο.

Τι δεν είναι ένας coach

Ένας coach δεν είναι σύμβουλος, δεν καθοδηγεί, δε δίνει έτοιμη λύση. Στη φιλοσοφία του coaching είναι αποδεκτό ότι ο καθένας έχει τις απαντήσεις που χρειάζονται σε κάθε στάδιο της εξέλιξής του κι αν δεν είναι σίγουρος, αυτό που κάνει η συγκεκριμένη μέθοδος είναι να τον οδηγήσει να τις βρει ο ίδιος. Οι άνθρωποι με τους οποίους ο coach δεν μπορεί να συνεργαστεί είναι εκείνοι που επιθυμούν να ασχοληθούν με το παρελθόν τους και όχι με το μέλλον τους. Το θέμα αυτό είναι θεμιτό στο πλαίσιο της προσωπικής αναζήτησης, αλλά δεν ανήκει στο πεδίο του coaching. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται να συνεργαστεί ο coach με άτομα που χρήζουν θεραπείας ή υποστήριξης από άλλες ειδικότητες, εκτός αν έχει τη συγκατάθεση του ειδικού που τους παρακολουθεί.

Διάβασε επίσης: Πώς θα αγαπήσω το σώμα μου; Ο οδηγός βήμα-βήμα από την coach Νάνσυ Μαλλέρου για να το πετύχεις!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i