Νέα έρευνα: Το πολύ καθαρό νερό μπορεί να προκαλεί άσθμα στα παιδιά!

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε και λίγη βρωμιά για να προστατευτούμε από ασθένειες όπως το άσθμα.

καθαρό νερό

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης στη Βοστώνη, ο Δρ Μπρετ Finlay του Πανεπιστημίου British Columbia, υποστήριξε ότι η εμμονή με την καθαριότητα θα μπορούσε ακόμη και να στραφεί εναντίον της υγείας μας, δεδομένου ότι κάποια ευεργετικά βακτήρια που βρίσκονται στο ανθρώπινο έντερο μετατρέπονται σιγά σιγά σε "απειλούμενα είδη"».

Σε μια πρόσφατη μελέτη που έγινε στον Καναδά, οι ερευνητές διαπίστωσαν την παρουσία τεσσάρων τύπων βακτηρίων στο έντερο βρεφών που ήταν μικρότερα των 4 μηνών τα οποία φαίνεται ότι παίζουν προστατευτικό ρόλο ώστε τα παιδιά να μην εκδηλώσουν άσθμα αργότερα στη ζωή τους.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές αποφάσισαν να δουν αν το ίδιο ίσχυε και για τα παιδιά σε άλλα μέρη του κόσμου και έτσι ξεκίνησαν έρευνες στο Εκουαδόρ το οποίο μαζί με τον Καναδά έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά άσθματος που αγγίζει το 10%!. Τότε ανακάλυψαν εντυπωσιασμένοι την ίδια ακριβώς προστατευτική δράση των τεσσάρων βακτηρίων αλλά και δύο ακόμη παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο της πάθησης: έναν συγκεκριμένο τύπο ενζύμων στο έντερο αλλά και το ότι όλα τα παιδιά έπιναν καθαρό νερό!

Νέα έρευνα: Το πολύ καθαρό νερό μπορεί να προκαλεί άσθμα στα παιδιά! - εικόνα 1

Ο ερευνητής, Dr Finley, δήλωσε: «Η ειρωνεία είναι ότι τα παιδιά με καθαρό νερό είχαν υψηλότερο κίνδυνο άσθματος. Υποθέτω ότι είναι λογικό λόγω των χαμηλότερων επιπέδων των βακτηρίων, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι τα ευρήματα μας εξέπληξαν αφού το καθαρό νερό μοιάζει να μην είναι καλό για την υγεία του κόσμου. Θα έλεγα ότι οι άνθρωποι “πάσχουμε” από υπερβολική υγιεινή. Έχουμε καθαρίσει τον κόσμο πάρα πολύ», συμπλήρωσε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i