Τα οφέλη από το κολύμπι: Μάθε σε 3' γιατί αξίζει να πας το μικρό σου στο κολυμβητήριο

Σκέφτεσαι να γράψεις το παιδί σου στο κολυμβητήριο; Είναι μια πολύ καλή ιδέα αφού τα οφέλη από το κολύμπι είναι πολλά και επιστημονικά αποδεδειγμένα.

παιδί πισίνα κολυμβητήριο Bicho_raro

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό KidsHealth.org, ο πνιγμός είναι η δεύτερη αιτία θανάτου από ατύχημα για ανθρώπους μεταξύ 5 και 24 ετών. Αυτός είναι σίγουρα ένας πολύ βασικός λόγος για να αποφασίσεις να στείλεις το παιδί σου στο κολυμβητήριο. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί ακόμη -πιο θετικοί και λιγότερο τρομαχτικοί- λόγοι για να το κάνεις. Ανακάλυψε εδώ τρία από τα οφέλη από το κολύμπι.

Μια ωφέλιμη άσκηση

Ερχόμενα σε επαφή με το κολύμπι από μικρή ηλικία, τα παιδιά εξοικειώνονται με το υγρό στοιχείο. Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική άσκηση για τα παιδιά καθώς βρίσκονται σε ηλικία που το σώμα τους αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται η μυική συναρμογή, η ικανότητα δηλαδή να λειτουργούν συντονισμένα οι μύες τους.

Καλύτερη υγεία

Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική καρδιαγγειακή προπόνηση που χτίζει την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων, βελτιώνει τη δύναμη και την ευλυγισία, αυξάνει την αντοχή, βελτιώνει την ισορροπία και την στάση του σώματος. Τα οφέλη όμως δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με τον αμερικανικό φορέα πρόληψης Centers for Disease Control and Prevention, το κολύμπι είναι ένας τρόπος πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας, η οποία έχει συνδεθεί με το νεανικό διαβήτη.

Διάβασε επίσης: Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει το παιδί κολυμβητήριο;

Διάβασε επίσης: Ποιο άθλημα και σε ποια ηλικία είναι κατάλληλο για το παιδί μου; 

Συναισθηματική υγεία

Η επαφή με το νερό και το κολύμπι βελτιώνουν τη διανοητική και συναισθηματική υγεία του ανθρώπου. Η φυσική άνωση του νερού κάνει την άσκηση αυτή χαλαρωτική. Επιπλέον, το Centers for Disease Control and Prevention αναφέρει πως όσοι ασχολούνται με το κολύμπι τείνουν να γυμνάζονται για περισσότερο χρόνο. Και προσθέτει πως το κολύμπι βελτιώνει επίσης τη συνολική διάθεση και συμβάλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

The Mamagers Update 

Μπορούν τα παιδιά μας να κολυμπήσουν αμέσως μετά το φαγητό;

2 φράσεις που δεν πρέπει να λέτε στο παιδί σας όταν έχει tantrum και τι μπορείτε να κάνετε

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i