Όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι... γεννάς! Να πώς θα το κατάλαβεις για να πας στο μαιευτήριο

Τα συμπτώματα του τοκετού δεν είναι πάντα εντελώς ξεκάθαρα. Για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις πότε είσαι πραγματικά έτοιμη, τσέκαρε τα παρακάτω συμπτώματα.

εγκυμοσύνη και τοκετός

Πόνοι και συσπάσεις

Το μεγάλο σημάδι ότι γεννάς είναι η αρχή των τακτικών συσπάσεων της μήτρας. Στην αρχή, αυτές οι πρώτες συσπάσεις είναι σαν πόνοι περιόδου ή ένας πόνος στη μέση που έρχεται και φεύγει κάθε 20 με 30 λεπτά. Σταδιακά, ο πόνος γίνεται πιο έντονος και διαρκεί περισσότερο. Επίσης οι συσπάσεις γίνονται πιο συχνές μέχρι που έρχονται κάθε 3 με 5 λεπτά. Για να χρονομετρήσεις τις συσπάσεις, σημείωσε πότε ακριβώς ξεκινάει η κάθε μία και πόσο διαρκεί. Σε αυτό το σημείο, μάλλον θα πρέπει να ενημερώσεις το γιατρό σου, ο οποίος θα κρίνει αν πρέπει να μεταβείς άμεσα στο μαιευτήριο.

Σπάσανε τα νερά

Για κάποιες είναι απλά μια μικρή ροή. Σε άλλες μπορεί να είναι σαν ξέσπασμα. Παραδόξως, αυτός ο προάγγελος τοκετού είναι το πρώτο σύμπτωμα για το λιγότερο από το 25% των γυναικών. Δεν χρειάζεται πανικός. Ειδοποίησε το γιατρό σου, κάνε ένα ντουζάκι και ετοιμάσου σιγά σιγά για το μαιευτήριο.

εγκυμοσύνη

Βλέννα και λίγο καφέ αίμα από τον κόλπο

Μία-δύο μέρες πριν ξεκινήσουν οι συσπάσεις, μπορεί να παρατηρήσεις μια βλέννα με ροζ ή κόκκινο χρώμα. Αυτή η κηλίδα αίματος είναι το πώμα της βλέννας που είχε κλείσει τον τράχηλο της μήτρας, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν παρατηρούν όλες οι γυναίκες αυτή τη ροή και μερικές γυναίκες αρχίζουν να αισθάνονται συσπάσεις πριν ανοίξει το πώμα της βλέννας. Εννοείται ότι και σε αυτή την περίπτωση ενημερώνεις άμεσα το γιατρό σου.

Διάρροια ή υδαρείς κενώσεις

Μπορεί να εμφανιστούν 1 – 2 μέρες πριν τον τοκετό. Οφείλονται στο κεφαλάκι του μωρού που έχει κατέβει χαμηλά και πιέζει το έντερο.

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΥ!!!

Για κάθε τι που σου εμπνέει ανησυχία επικοινώνησε με το γιατρό σου. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι ο κολπικός τοκετός χρειάζεται πάνω από όλα υπομονή και χρόνο.

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i