Θέλω προαγωγή! Πέτυχέ τη σε 3 βήματα με τις συμβουλές των CEO

Δύο CEO κορυφαίων εταιρειών δίνουν τις δικές τους συμβουλές για να κάνεις το επόμενο βήμα στη δουλειά σου. 

shutterstock_658325656 By Dean Drobot

H Indra Nooyi, CEO της PepsiCo, είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον τομέα των επιχειρήσεων. Αυτές είναι οι 3 συμβουλές της για να καταφέρεις κι εσύ να ανέβεις ψηλά.

Κάνε τη δουλειά σου εξαιρετικά καλά

Η Indra Nooyi λέει πως, αν θέλεις να γίνεις διευθύντρια μιας εταιρείας, πρέπει να σταματήσεις να εστιάζεις σε αυτό. Επικεντρώσου στο παρόν! «Μην αρχίσεις να λες “θέλω να γίνω CEO”. Επειδή τη στιγμή που θα σου γίνει αυτό έμμονη ιδέα, θα ξεχάσεις τι πρέπει να κάνεις. Βάλε στόχο να κάνεις τη δουλειά σου τόσο καλά που όλοι να λένε ότι κανείς άλλος δε θα μπορούσε να είναι τόσο καλός όσο εσύ».

Καλλιέργησε μια μοναδική δεξιότητα

«Θα πρέπει να έχεις έναν άσο στο μανίκι σου» συμβουλεύει η CEO. Κάτι στο οποίο θα είσαι πάρα πολύ καλή και που θα αναπτύξεις ακόμα περισσότερο. Οι μοναδικές δεξιότητες είναι εκείνες που σε κάνουν πολύτιμη και, όταν είσαι πολύτιμη, τότε παίρνεις προαγωγή. «Μέσα στην εταιρεία οι συνεργάτες σου θα πρέπει να εκτιμούν τις ικανότητές σου – αρκεί να είσαι αρκετά εξωστρεφής ώστε να τις γνωρίζουν» σχολιάζει η ίδια.

Έχε θάρρος

Αν θέλεις να πας μπροστά, θα πρέπει να ξεχωρίσεις. «Αν έχεις γνώμη για κάποιο θέμα, να έχεις το θάρρος να την υπερασπιστείς αν χρειαστεί. Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται τα πιστεύω τους γίνονται πολύ καλοί ηγέτες και μπορεί να βοηθήσουν να συμβούν σημαντικές αλλαγές σε εταιρείες και κοινότητες» επισημαίνει η Indra Nooyi.

Ξερόλας ή μαθητής;

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Business Insider, ο Satya Nadella, CEO της Microsoft, δίνει στην ψυχολόγο του Stanford Carol Dweck και στο βιβλίο της Mindset τα εύσημα για την έμπνευση της νοοτροπίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει και o ίδιος στην εταιρεία. «Μην είσαι ξερόλας, να παραμείνεις μαθητευόμενος. Όταν νομίζεις πως τα ξέρεις όλα, είναι σαν να έχεις φτάσει στο ανώτερο των δυνατοτήτων σου. Όταν βλέπεις τον εαυτό σου ως μαθητευόμενη, είσαι ανοιχτή στο να ανακαλύψεις νέους ορίζοντες και να κάνεις μεγάλα βήματα» σχολιάζει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i