Κι όμως, η τελειομανία ΔΕΝ σε κάνει καλή στη δουλειά σου

Σύμφωνα με έρευνα, το πιο δυνατό σου χαρακτηριστικό μπορεί, τελικά, να σου στερήσει σημαντικά πράγματα.

concentrated-at-work-picture-id598154358 Credit:g-stockstudio

Η τελειομανία μπορεί να είναι ένα δυνατό χαρτί όταν στοχεύεις στο να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου – μολονότι, μία πρόσφατη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει πως μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την έρευνα, το να προσπαθείς συνέχεια να βρίσκεσαι στην κορυφή του παιχνιδιού μπορεί να σου προκαλεί άγχος, κατάθλιψη και ξεσπάσματα.

Τι να κάνω; Γίνε καλύτερη στη δουλειά σου (με ΑΥΤΑ τα tips παραγωγικότητας).

Οι ερευνητές της μελέτης, ο καθηγητής Dr. Andrew Hill και ο λέκτορας Dr. Thomas στα York St John University και University of Bath αντίστοιχα, βρήκαν πως η τελειομανία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το χρόνιο στρες. Το αποτέλεσμα; Υπερβολική κούραση και μείωση της αποδοτικότητας σου στη δουλειά.

"Ως κοινωνία, τείνουμε να κρατάμε την τελειομανία ως αρετή" λέει ο Curran. "Ωστόσο, τα ευρήματα μας δείχνουν πως η τελειομανία είναι ένα εντελώς καταστροφικό χαρακτηριστικό".

Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε στo Personality & Social Psychology Review, η οποία συνιστά ρεαλιστικούς στόχους, να αποδέχεσαι και να μαθαίνεις από τις αποτυχίες σου και να συγχωρείς τον εαυτό σου όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελες. Σίγουρα είναι δύσκολο για έναν τελειομανή να είναι εντάξει με ένα σενάριο λιγότερο-από-τέλειο. Κι αν αυτά τα λόγια σου θυμίζουν εσένα, τι θα έλεγες για λίγη χαλαρωτική yoga;  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i