Έλαια προσώπου: Πόσο σημαντικά είναι τελικά για την ενυδάτωση του προσώπου μας;

Τα πλεονεκτήματα των face oils καθώς και ο σωστός τρόπος χρήσης τους.

Έλαια προσώπου iStock

Τα έλαια προσώπου είναι από τα must-haves μιας skincare ρουτίνας... ή μήπως όχι; Τα τελευταία χρόνια έχουν πράγματι μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα trends της κοσμετολογίας και όχι άδικα, αφού αφήνουν το δέρμα του προσώπου σου πιο βελούδινο και λαμπερό από ποτέ, ενώ είναι ιδανικά για την πρόληψη των ρυτίδων.

Είναι όμως τελικά τόσο απαραίτητα για την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας; Και κυρίως, είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος;

Ποιες οι ιδιότητες των ελαίων για το δέρμα του προσώπου;

Τα face oils έχουν τη μοναδική ιδιότητα να εισχωρούν σε βάθος στο δέρμα και να εξασφαλίζουν πλούσια δράση, αφήνοντάς το λαμπερό και μεταξένιο στη στιγμή. Έχουν πολύ ευχάριστη υφή ενώ αφήνουν μια υπέροχη αίσθηση, με τα περισσότερα να μοσχοβολούν και να παρέχουν και οφέλη αρωματοθεραπείας.

Είναι ιδανικά για άτομα με ξηρό τύπο δέρματος ή για επιδερμίδες που αφυδατώνονται εύκολα και συχνά. Αντίθετα, όσοι και όσες έχουν λιπαρό δέρμα καλό είναι να τα αποφεύγουν, καθώς φράσσουν τους πόρους και "μπουκώνουν" το δέρμα με αποτέλεσμα αυτό να παράγει ακόμα μεγαλύτερη λιπαρότητα αλλά και θαμπάδα. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για τα face oils που ειναι μη φαγεσωρογόνα.

Τρόποι εφαρμογής

Καταρχάς, καλό θα είναι να εφαρμόζεις το λάδι αμέσως μετά την ενυδατική σου κρέμα και ως το τελευταίο βήμα της ρουτίνας σου, για να εξασφαλίσεις ακόμη μεγαλύτερη ενυδάτωση, αφού τα δύο αυτά προϊόντα λειτουργούν άψογα μαζί. Ρίξε 2-3 σταγόνες από το έλαιο στα δάχτυλά σου και κάνε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο με αυτό, εναλλάσσοντας τις κινήσεις σου με ταμπονάρισμα των δαχτύλων στην επιδερμίδα. Στο μεταξύ, η θερμότητα που προκαλείται από την τριβή θα το βοηθήσει να απορροφηθεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Tip #1: Όπως όλα τα λάδια, έτσι και εκείνα που εφαρμόζονται στο πρόσωπο αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία, επομένως είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς να φοράς και το αντηλιακό σου χειμώνα - καλοκαίρι. Προτίμησε μια αντηλιακή σύνθεση με δείκτη προστασίας πάνω από 30.

Δες κι εδώ: Μπορεί μια gua sha πέτρα να προκαλέσει ρυτίδες στο πρόσωπο;

Tip #2. Τα λάδια είναι τέλεια για face massage και συνδυαστική χρήση με gua sha ή face roller εργαλεία. Βοηθούν την επιφάνειά τους να "γλιστρά" στο δέρμα χωρίς να το ερεθίζει και να προκαλεί ερεθισμούς, ενώ το εργαλείο βοηθά το λάδι να εισχωρήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά στο δέρμα - it's a win win.

All in all, τα έλαια προσώπου μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πρόσωπό σου εφόσον δεν έχεις λιπαρό δέρμα και εφόσον εφαρμόζονται εντατικά και με συνέπεια. Παρ᾽όλα αυτά, μπορείς να χαρίσεις στο δέρμα σου ανάλογη ενυδάτωση και με το σέρουμ - ενυδατική σου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να ζήσεις και χωρίς τα face oils.

Δες επίσης: Πώς θα προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για την ημέρα του γάμου σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i