7 φυσικές τροφές που απολεπίζουν απαλά την επιδερμίδα

Η φύση μας παρέχει μια ποικιλία από ήπια και αποτελεσματικά απολεπιστικά με τη μορφή καθημερινών τροφών.

φυσικές τροφές iStock

Η απολέπιση είναι ένα βασικό βήμα για τη διατήρηση υγιούς και λαμπερού δέρματος. Ενώ υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης που διατίθενται για απολέπιση, η φύση μας παρέχει μια ποικιλία από ήπια και αποτελεσματικά απολεπιστικά με τη μορφή καθημερινών τροφών. Αυτά τα φυσικά συστατικά προσφέρουν έναν πιο ήπιο τρόπο για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αποκαλύπτοντας μια πιο λεία και λαμπερή επιδερμίδα. Δες επτά τέτοιες τροφές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνεις απαλή απολέπιση στο δέρμα σου.

Βρώμη:

Η βρώμη δεν είναι απλώς μια υγιεινή επιλογή για το πρωινό σου. Είναι επίσης ένα φανταστικό φυσικό απολεπιστικό. Η αλεσμένη υφή της την καθιστά ιδανική για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς. Η βρώμη περιέχει σαπωνίνες, οι οποίες καθαρίζουν τους πόρους και καταπραΰνουν το ευαίσθητο δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και ανανεωμένο.

Γιαούρτι:

Το γαλακτικό οξύ στο γιαούρτι το καθιστά εξαιρετική επιλογή για απαλή απολέπιση. Αυτό το φυσικό άλφα υδροξυ οξύ (AHA) διαλύει απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και βοηθά στη φωτεινότητα της επιδερμίδας. Τα προβιοτικά στο γιαούρτι μπορούν επίσης να προάγουν ένα υγιές μικροβίωμα του δέρματος.

Παπάγια:

Ένζυμα όπως η παπαΐνη που βρίσκονται στην παπάγια έχουν φυσικές απολεπιστικές ιδιότητες. Αυτά τα ένζυμα διασπούν τις πρωτεΐνες και βοηθούν στη χαλάρωση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αποκαλύπτοντας έναν πιο λείο και ομοιόμορφο τόνο δέρματος. Η παπάγια περιέχει επίσης βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην αποκατάσταση και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Μέλι:

Το μέλι είναι ένα ευέλικτο συστατικό που όχι μόνο ενυδατώνει αλλά και απολεπίζει απαλά το δέρμα. Τα φυσικά του ένζυμα βοηθούν στο ξεκλείδωμα των πόρων και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, ενώ οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ακμής.

Ζάχαρη:

Η ζάχαρη είναι ένα κλασικό φυσικό απολεπιστικό που απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Όταν χρησιμοποιούνται με μέτρο και με ελαφρύ άγγιγμα, τα scrub με ζάχαρη μπορούν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη πιο απαλού, λείου δέρματος. Η καστανή ζάχαρη είναι μια δημοφιλής επιλογή λόγω των πιο ήπιων κόκκων της.

Μπανάνα:

Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνες Α, C και Ε, μαζί με φυσικά ένζυμα που βοηθούν στην ήπια απολέπιση. Η υφή της πολτοποιημένης μπανάνας μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων από την επιφάνεια του δέρματος και να δημιουργήσει μια νεανική λάμψη.

Αλεσμένος καφές:

Το κατακάθι του καφέ προσφέρει ήπια απολέπιση και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας. Η καφεΐνη στον καφέ μπορεί να συσφίξει προσωρινά το δέρμα, μειώνοντας την εμφάνιση πρηξίματος. Προτίμησε τον λεπτοαλεσμένο καφέ για να αποφύγεις το σκληρό τρίψιμο.

Πώς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις τροφές για απολέπιση:

► Βρώμη: Ανακάτεψε με νερό ή γιαούρτι για να δημιουργήσεις μια πάστα και μετά κάνε απαλό μασάζ σε βρεγμένο δέρμα με κυκλικές κινήσεις πριν το ξεπλύνεις.

► Γιαούρτι: Άπλωσε γιαούρτι απευθείας στο δέρμα, άφησε να δράσει για λίγα λεπτά και μετά ξέπλυνε.

► Παπάγια: Πολτοποίησε την ώριμη παπάγια και εφάρμοσε την ως μάσκα, αφήνοντάς τη για περίπου 10-15 λεπτά πριν την ξεπλύνεις.

► Μέλι: Ανακάτεψε με μια μικρή ποσότητα ζάχαρης ή μαγειρικής σόδας για ένα απαλό τρίψιμο και στη συνέχεια ξέπλυνε.

► Ζάχαρη: Συνδύασε με ένα ενυδατικό λάδι (όπως λάδι καρύδας) για να δημιουργήσεις ένα scrub και στη συνέχεια κάνε μασάζ σε βρεγμένο δέρμα πριν το ξεπλύνεις.

► Μπανάνα: Πολτοποίησε μια ώριμη μπανάνα και άπλωσέ τη στο πρόσωπό σου, αφήνοντάς την για 10-15 λεπτά πριν την ξεπλύνεις. 

► Αλεσμένος Καφές: Ανακάτεψε με μια ενυδατική βάση (όπως γιαούρτι ή μέλι) για να δημιουργήσεις ένα scrub και στη συνέχεια κάνε απαλό μασάζ στο δέρμα πριν το ξεπλύνεις.

Η φύση μας παρέχει μια σειρά από τροφές απολέπισης που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Αυτές οι φυσικές εναλλακτικές προσφέρουν μια πιο απαλή προσέγγιση στην απολέπιση, βοηθώντας στη δημιουργία ενός πιο λείου, φωτεινότερου και υγιούς δέρματος. 

Πέντε body scrubs για απόλυτα απαλή επιδερμίδα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i