3 χρήσιμα tips για τη σωστότερη επιλογή ενυδατικής προσώπου

Ποια σημεία οφείλεις να προσέξεις για να κάνεις την ιδανικότερη για τις ανάγκες σου επιλογή κρέμας.

skin iStock

Όσο απλή υπόθεση κι αν φαίνεται η επιλογή κρέμας για το πρόσωπο, οφείλουμε να σου πούμε ότι, πραγματικά, δεν είναι καθόλου. Για να πετύχεις εκείνη την ενυδατική που θα επιφέρει στην επιδερμίδα σου τα αποτελέσματα που θες πρέπει αφενός να ταιριάζει στις ανάγκες σου και αφετέρου να πληροί ορισμένα κριτήρια, τόσο ως προς το περιεχόμενό της όσο και γενικότερα ως προς την ποιότητα. Και δεν εννοούμε απαραίτητα ότι πρέπει να είναι πανάκριβη για να είναι αποτελεσματική καθώς, ως γνωστόν, το πολύ ακριβό δεν συνεπάγεται απαραίτητα και καλή ποιότητα. 

Σε κάθε περίπτωση, η δοκιμή είναι το παν καθώς μόνο αν δοκιμάσεις θα μάθεις τι ταιριάζει σε σένα. Το word of mouth εν προκειμένω δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα καθώς το τι ταιριάζει στην κολλητή σου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ταιριάξει και σε σένα.

To "Skin Icing" είναι η πιο δημοφιλής τάση στο skincare για λαμπερή επιδερμίδα

Δες παρακάτω ποιους 3 "χρυσούς" κανόνες πρέπει να προσέξεις:

#1. Αρχικά, συμβουλεύσου τον δερματολόγο σου

Το πρώτο πράγμα που θα σου προτείναμε να κάνεις αν αναζητάς ενυδατική κρέμα είναι να επισκεφτείς έναν δερματολόγο, ώστε να δείτε μαζί τι ανάγκες έχει το δέρμα σου και να κινηθείς ανάλογα. Αν επιχειρήσεις να αγοράσεις κρέμα / σέρουμ πριν κατανοήσεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, το πιο πιθανό είναι ότι θα καταλήξεις σε λάθος επιλογή.

#2. Επίλεξε κρέμα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου αλλά και την ηλικία σου

Η παραπάνω συμβουλή εξυπακούεται, αν και δεν είναι αυτονόητη για πολλές γυναίκες. Εδώ θα παίξει ρόλο και το προηγούμενο βήμα (συμβουλή από δερματολόγο), αφού αν γνωρίζεις τις ανάγκες σου, τότε ξέρεις τι τύπο δέρματος έχεις. Έτσι, αν είσαι λιπαρή θα αποφύγεις τις πλούσιες, "βαριές" συνθέσεις που κλείνουν τους πόρους και θα προτιμήσεις μια πιο λεπτόρρευστη υφή σε μορφή τζελ, που θα απορροφάται πιο εύκολα. Αν τώρα έχεις ξηρή επιδερμίδα, θα πράξεις το αντίθετο, θα προτιμήσεις δηλαδή μια πολύ κρεμώδη και θρεπτική σύνθεση για να ανακουφιστείς από την ξηρότητα, κ.ο.κ.

Επιπλέον, αν είσαι κάτω από 30, δεν χρειάζεται να επενδύσεις σε αντιγηραντικές ή πανάκριβες κρέμες, καθώς η κύρια ανάγκη σου είναι η ενυδάτωση. Αν τώρα παρατηρείς λεπτές γραμμές ή ρυτίδες, οι αντιρυτιδικές που στοχεύουν σε αντιγήρανση / αναπλήρωση όγκου / καταπολέμηση σημαδιών γήρανσης είναι για σένα - και πάλι όμως πρέπει να δώσεις σημασία στο ποια ακριβώς ανάγκη θες να καλύψεις και να αγοράσεις την αντίστοιχη κρέμα.

#3. Δώσε βάση στην ποιότητα 

Καλύτερα να αγοράσεις μια μόνο κρέμα που να είναι όμως ποιοτική, ακόμα κι αν κοστίζει κάτι παραπάνω, παρά να δώσεις χρήματα σε 5 διαφορετικά, φτηνότερα προϊόντα αμφίβολης αποτελεσματικότητας, απλά και μόνο για να γεμίσεις το ράφι του μπάνιου σου. Τα ακριβά προϊόντα κοστίζουν κάτι παραπάνω για κάποιον λόγο, και αυτός είναι συνήθως το γεγονός ότι έχει προηγηθεί πλούσιο ερευνητικό έργο από καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό που παράγει ασφαλή προϊόντα για το πρόσωπό μας.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να στοχεύσεις μόνο στις πολυτελείς μάρκες. Τα skincare προϊόντα από φαρμακευτικά brands είναι εξίσου ποιοτικά και αποτελεσματικά, χωρίς να πρέπει να δώσεις μια περιουσία.

Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης: Οι πιο αποτελεσματικές αντιρυτιδικές κρέμες για μετά τα 50

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i