Η κορυφαία skincare τάση του 2024 χαρίζει ονειρεμένη επιδερμίδα

Τέλος στις περίπλοκες θεραπείες και τα συνθετικά συστατικά.

skin Splash News / Ideal Image

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχει έρθει η στιγμή να αναζητήσουμε τα hot trends του 2024 σε ό,τι αφορά τα μαλλιά, το μακιγιάζ και, φυσικά, το skincare. Η περιποίηση της επιδερμίδας άλλωστε αποτελεί το στοιχείο κλειδί για ένα όμορφο πρόσωπο και μια προσεγμένη εμφάνιση γενικότερα, αφού μια υγιής, λαμπερή επιδερμίδα κάνει τη διαφορά συνολικά.

Έτσι, η κορυφαία τάση του skincare φέτος είναι η προσοχή στην υγεία του επιδερμικού φραγμού, που επιτυγχάνεται με μόλις τρία προϊόντα! Ναι καλά άκουσες, οι 10 step ρουτίνες που ήταν τόσο μόδα μέχρι πρότινος δεν έχουν θέση στο skincare του '24, μιας και προκρίνονται οι πιο εύκολες και απλές ρουτίνες περιποίησης. Πολύ περισσότερο, προτιμώνται οι πιο απλές συνθέσεις και απορρίπτονται τα "δύσκολα" συστατικά ή οξέα, που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα, ιδίως αν δεν είσαι συνηθισμένη στη χρήση τους.

Τι είναι το "Skin Flooding" και γιατί θα σε "σώσει" τους χειμωνιάτικους μήνες

Αναλυτικότερα λοιπόν...

Στοχεύουμε σε μια τόσο καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα που δείχνει σχεδόν διάφανη. Ουσιαστικά, αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να μην χρειάζεται να φορέσουμε καν foundation, αλλά να μπορούμε να βγαίνουμε το βράδυ ακόμα και χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Πράγμα που ήδη συμβαίνει με τις Hollywood stars, μιας και οι περισσότερες προτιμούν το barely there makeup ακόμα και στο red carpet.

Πώς θα το πετύχεις;

Οι skincare experts δεν προκρίνουν τη χρήση περίπλοκων θεραπειών ή συνθετικών συστατικών σε δύσκολες ρουτίνες που κανείς δεν ακολουθεί. Αντιθέτως, οι εξειδικευμένες αγωγές στο ιατρείο, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε πελάτισσας, είναι οι πλέον ενδεδειγμένες. Επιπλέον, τα φυσικά συστατικά έναντι των συνθετικών (πχ bakuchiol αντί για ρετινόλη κλπ) είναι το μέλλον των skincare proucts για πολλούς λόγους (περιβαλλοντική συνείδηση, καλύτερη αποτελεσματικότητα κλπ).

To "Skin Icing" είναι η πιο δημοφιλής τάση στο skincare για λαμπερή επιδερμίδα

Επιπλέον, εφόσον ο στόχος φέτος είναι η υγεία του επιδερμικού φραγμού αλλά και η επαναφορά της σωστής λειτουργίας του, τα ιδανικά συστατικά προς τούτο είναι τα πιο κλασικά όπως το υαλουρονικό οξύ ή τα ceramides. Μόνο αν έχουμε πετύχει το παραπάνω, το δέρμα μας θα μπορέσει να λάμψει και να ανακτήσει την υγεία του - σε περίπτωση που έχει διαταραχθεί. Δεν χρειάζεσαι πολλά: ένα καλό καθαριστικό προσώπου, το σέρουμ σου (που μπορεί να είναι ένα concentrated treatment με συνδυασμό συστατικών) και μια ενυδατική - το αντηλιακό εννοείται, δεν λογίζεται καν στη ρουτίνα.

Όσο για τα δραστικά συστατικά, τα συνθετικά αντικαθίστανται όπως είπαμε με συστατικά που προέρχονται από τη φύση (πχ βιταμίνη C από τριαντάφυλλο, φυτικό γλυκολικό οξύ κλπ).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i