Buttery skin: Όλα τα βήματα για να πετύχεις μια λαμπερή, "βουτυρένια" όψη στην επιδερμίδα

Η τάση στο μακιγιάζ που έχει ξετρελάνει το TikTok.

skin iStock

 Ανάμεσα στα άπειρα skincare & makeup trends που γίνονται τάσεις κάθε λίγο, ξεχωρίσαμε το "buttery skin", που αφορά την υφή που μπορείς να αποκτήσεις στο πρόσωπο ακολουθώντας συγκεκριμένες κινήσεις αλλά και εφαρμόζοντας τα σωστά προϊόντα μακιγιάζ.

Eye lift trick: Πέτυχε θεαματικό εφέ ανόρθωσης ματιών με μόλις μια σκιά

Ποιο είναι το "buttery skin";

Η τάση αναφέρεται σε μια εξαιρετικά λεία, διάφανη, λαμπερή επιδερμίδα απαλή σαν βούτυρο, που ακτινοβολεί υγεία και ομορφιά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα δείχνει λιπαρή και αντιαισθητική, αν ξέρεις να εφαρμόσεις σωστά τα προϊόντα.

Το εφέ θυμίζει πολύ το "glass skin trend", που ομολογουμένως έχει παρόμοιο glow effect στο δέρμα και έχει τρελάνει εξίσου τις beauty addicts. Η διαφορά τους παρ' όλα αυτά έγκειται στο ότι ο όρος glass skin χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια skincare ρουτίνα που στόχο έχει την ενυδάτωση και λάμψη, ενώ το buttery skin trend αναφέρεται σε τεχνική μακιγιάζ.

Αυτή η τάση ευνοεί τις γυαλάδες και το dewy εφέ, κάτι που ούτως ή άλλως είναι top τα τελευταία χρόνια. 

Το εύκολο trick στο μακιγιάζ για μεγαλύτερα και πιο αμυγδαλωτά μάτια

Όλα τα βήματα για να το πετύχεις

Το μυστικό για μια "βουτυρένια" επιδερμίδα είναι η εφαρμογή πολλών στρώσεων skincare προϊόντων, τα οποία ιδανικά πρέπει να περιέχουν υαλουρονικό οξύ ή άλλα σούπερ ενυδατικά στοιχεία, που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα να φυλακίσει την υγρασία και να δείχνει πιο "γεμάτη".

Σειρά έχουν το illuminating primer και το liquid foundation για να μην έχει ματ αποτέλεσμα στο δέρμα. Για μεγαλύτερη λάμψη μπορείς να αναμείξεις λίγο από το highlighter σου. Όσον αφορά τα ζυγωματικά, επένδυσε σε ένα κρεμώδες ρουζ, που θα αφήσει ένα dewy φινίρισμα ενώ το ενυδατικό balm είναι στο στοιχείο - κλειδί: λειτουργεί ιδανικά ως highlighter και μπορείς να το απλώσεις τόσο ψηλά στα ζυγωματικά όσο και στα βλέφαρα.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i