Υαλουρονικό οξύ, ρετινόλη, βιταμίνη C: Γνωρίζεις τι προσφέρει κάθε συστατικό στην επιδερμίδα;

Ένας σύντομος οδηγός των πιο δημοφιλών skincare συστατικών.

skin iStock

Τα ακούς συνέχεια σε συζητήσεις με φίλες, τα βλέπεις παντού γύρω σου σε social media και κάθε λογής καλλυντικά, γνωρίζεις όμως τι ακριβώς προσφέρουν στην επιδερμίδα; Το υαλουρονικό οξύ, τα ρετινοειδή, η βιταμίνη C, τα πεπτίδια και η νιασιναμίδη αποτελούν, ίσως, τα πιο γνωστά και πιο δημοφιλή skincare συστατικά στις μέρες μας, που δεν περιέχονται μόνο σε κρέμες και ορούς, αλλά ακόμα και σε μερικά προϊόντα μακιγιάζ. Τα οφέλη του καθενός είναι πολλαπλά για το δέρμα, όμως κάθε ένα από αυτά φημίζεται για ένα "star" benefit.

5 SOS tips που τηρούν πιστά όσες έχουν άψογη επιδερμίδα

Δες πιο αναλυτικά παρακάτω τι προσφέρουν:

- Η βιταμίνη C είναι αντιοξειδωτική και χαρίζει εξαιρετική λάμψη και φωτεινότητα στο δέρμα. Μειώνει τις δυσχρωμίες και βελτιώνει την υπερμελάγχρωση, γεγονός που την καθιστά ιδανική αν έχεις κηλίδες, πανάδες, ερυθρότητα. Το γεγονός ότι είναι και αντιοξειδωτική την καθιστά ένα καλό αντιγηραντικό συστατικό ενώ ενισχύει και τη δράση του αντηλιακού σου αν φορεθούν μαζί, πράγμα που σου εξασφαλίζει μεγαλύτερη αντηλιακή προστασία - και άρα πιο νεανικό δέρμα.

- Τα ρετινοειδή (βιταμίνη Α) είναι από τα πιο δραστικά αντιγηραντικά συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή του (φυσικού) κολλαγόνου, βελτιώνοντας θεαματικά την υφή, την απαλότητα αλλά και την όψη των ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Παράλληλα, χρησιμοποιείται ευρέως για την ίαση (σοβαρών) περιπτώσεων ακμής.

Hairstyle guide: 5 κομψά χτενίσματα ανάλογα με το τι summer top θα φορέσεις

- Η νιασιναμίδη είναι γνωστή για την ικανότητά της να ρυθμίζει την παραγωγή λιπαρότητας εξισορροπώντας το σμήγμα, να βελτιώνει την όψη των πόρων καθώς και να βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας. Ιδανική αν έχεις σημάδια ακμής.

- Το αγαπημένο σε όλες μας υαλουρονικό οξύ χαρίζει ενυδάτωση ακόμα και στις πιο αφυδατωμένες επιδερμίδες ενώ βελτιώνει εξίσου την εμφάνιση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Επίσης, χαρίζει μια υπέροχη dewy λάμψη καθώς και ένα plumpy εφέ, γι' αυτό και προτιμάται σε πολλά προϊόντα μακιγιάζ (lip gloss, balms, foundations).

- Τα πεπτίδια διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας, μειώνοντας τα σημάδια του χρόνου. Έτσι, το δέρμα δείχνει και είναι πιο σφριγηλό, σφιχτό, ενυδατωμένο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i