Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις με το πιστολάκι στο στέγνωμα μαλλιών και στο χτένισμα

Να γιατί δεν έχεις ποτέ ωραία μαλλιά όταν χρησιμοποιείς πιστολάκι.

beauty-is-using-hairdryer-picture-id648760876 Credit:bowie15

Η Halli Bivona από το κομμωτήριο John Barrett Salon μας είπε ποια είναι συνήθως τα λάθη που κάνουμε με πιστολάκι, τόσο κατά τη διάρκεια του στεγνώματος όσο και κατά τη διάρκεια που χτενίζουμε τα μαλλιά μας.

Εξηγεί γιατί το κάθε λάθος με πιστολάκι είναι σημαντικό και πώς να το διορθώσουμε ανάλογα με την ποιότητα των μαλλιών μας.

Υιοθέτησε τα tips της και φτιάξε τα μαλλιά σου καλύτερα από το κομμωτήριο!

Δεν χρησιμοποιείς προϊόντα

«Υπάρχουν πολλά προϊόντα για τα μαλλιά στην αγορά και σίγουρα μπορεί να μην ξέρεις ποιο να διαλέξεις» εξηγεί η Bivona. «Ωστόσο η χρήση ενός προϊόντος που προετοιμάζει και προστατεύει τα μαλλιά σου από τη θερμότητα και τις φθορές από το χτένισμα είναι πολύ σημαντικό βήμα». Περιόρισε τις επιλογές σου ρωτώντας τον κομμωτή σου τι προϊόν θα σου πρότεινε να χρησιμοποιείς.

  • Εάν έχεις λεπτά μαλλιά, θέλεις ένα ελαφρύ προϊόν.
  • Εάν είναι κανονικά, θέλεις συστατικά ενυδάτωσης με γρήγορη απορρόφηση, όχι μόνο για να προστατεύουν τα μαλλιά σου αλλά και για να αντικαθιστούν την υγρασία που τους στερεί το πιστολάκι.
  • Εάν τα μαλλιά σου είναι πιο «άγρια», θέλεις ένα προϊόν με κρεμώδη υφή που θα είναι σούπερ ενυδατικό. Το προϊόν που θα επιλέξεις θα πρέπει επίσης να προστατεύει τα μαλλιά σου από τη θερμότητα και από τις ακτίνες UV.

Δεν χωρίζεις τα μαλλιά σου σε τούφες

Ο καλύτερος τρόπος να χτενίσεις σωστά τα μαλλιά σου είναι να τα χωρίσεις σε τούφες. Η Bivona εξηγεί: «Ξεκίνησε χωρίζοντας τα μαλλιά σου στα τέσσερα, κάνοντας δύο χωρίστρες μία κάθετη και μία οριζόντια. Μετά μοίρασέ τα σε μικρότερες τούφες» Χωρίζοντας έτσι τα μαλλιά σου είναι πιο εύκολο να τα χτενίσεις σωστά με το πιστολάκι και τη βούρτσα – μπορείς να εστιάζεις σε ένα σημείο κάθε φορά και να μην μπερδεύεσαι.

Δεν στεγνώνεις τα μαλλιά σου από τις ρίζες

«Πολλές γυναίκες φοβούνται μήπως τα μαλλιά τους γίνουν πολύ ξηρά και γι’ αυτό το λόγο δεν στεγνώνουν τις ρίζες. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο!» επισημαίνει η Bivona. «Αν στεγνώνεις τα μαλλιά σου ενώ είναι πολύ βρεγμένα πάσχει ο κίνδυνος να τα κάψεις ή να προκληθούν φθορές. Εάν τα μαλλιά σου είναι λεπτά, στέγνωσε τις ρίζες στο 80-90%, εάν είναι κανονικά περίπου στο 60-70% και αν είναι πιο άγρια περίπου στο 40-50%».

Δεν χρησιμοποιείς τη σωστή βούρτσα

«Υπάρχουν πολλά είδη βούρτσας και είναι πολύ λογικό να μην ξέρεις ποιο είδος να διαλέξεις για τον τύπο των μαλλιών σου» παραδέχεται η Bivona. Δες εδώ τον απόλυτο οδηγό που φτιάξαμε για σένα, ώστε να βρεις την ιδανική βούρτσα για τον τύπο μαλλιών σου.

Δεν χρησιμοποιείς τη φυσούνα

«Αυτό το εξάρτημα που έχει το πιστολάκι σου είναι απαραίτητο!» λέει η Bivona. Αν παρατηρήσεις, στα κομμωτήρια το χρησιμοποιούν σχεδόν για κάθε είδος χτενίσματος. Αν δεν το χρησιμοποιείς, ο αέρας θα σπρώχνει τις ρίζες σου προς κάθε κατεύθυνση και θα αγριέψει τα μαλλιά σου. Οι κομμωτές χρησιμοποιούν τη φυσούνα αυτή για να σπρώξουν προς τα κάτω τα λέπια της τρίχας και να δημιουργήσουν ένα λείο και αστραφτερό αποτέλεσμα».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i