Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την αυξητική στήθους πριν το πάρεις απόφαση

Μεγαλύτερο στήθος, αλλά πόσο μεγάλο;

shutterstock_291216284

Πρόκειται για μία από τις πέντε πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής και, παρά τις πολλές τεχνικές που υπάρχουν πλέον, η πιο δοκιμασμένη είναι η μέθοδος με τα σύγχρονα ενθέματα σιλικόνης.

Τι πρέπει να ξέρεις για την αυξητική στήθους

Μετά τη συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό για την εικόνα που θέλεις, ο γιατρός, σε συνδυασμό με το τι επιθυμείς, θα καθορίσει το μέγεθος των ενθεμάτων για το αποτέλεσμα, ενώ θα σου εξηγήσει τις επιλογές, τη θέση της τομής και της τοποθέτησης των ενθεμάτων, τον τύπο τους, αλλά και την αναισθησία που θα χρησιμοποιηθεί. Θα δεις από πριν πόσο μεγάλο θα γίνει το στήθος έτσι ώστε να είναι όπως το θέλεις εσύ. Συνήθως εφαρμόζεται γενική αναισθησία. Εσύ πρέπει να τον ενημερώσεις για τη γενική κατάσταση της υγείας σου και αν ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Η διαδικασία

Ο χειρουργός κάνει τομή είτε στην πτυχή κάτω από το μαστό είτε μέσα από τη θηλαία άλω, σηκώνει το μαζικό αδένα δημιουργώντας μια «τσέπη» κάτω από την περιοχή του μαστού και τοποθετεί το ένθεμα σιλικόνης είτε κάτω από τον θωρακικό μυ είτε απευθείας κάτω από τους μαστούς. Και μετά τι;

  • Η επέμβαση διαρκεί 1 έως 2 ώρες και δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική το βράδυ.
  • Ο πόνος είναι σαν πιάσιμο χάρη στην ανώδυνη και ατραυματική τεχνική, διαρκεί 1 έως 2 ημέρες και αντιμετωπίζεται με παυσίπονα.
  • Μετά την εγχείρηση οι μαστοί δεν έχουν ιδιαίτερη περίδεση για προστασία παρά μόνο μικρή γάζα και σουτιέν.
  • Αμέσως μετά την επέμβαση θα φορέσεις ένα αθλητικό σουτιέν για τη στήριξη του στήθους.
  • Οι τομές θα είναι ροζ για μερικές εβδομάδες και σε λίγους μήνες θα ξεθωριάσουν.
  • Μετά από μερικές ημέρες οι γάζες αφαιρούνται. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα, αλλά το ελάχιστο πρήξιμο υποχωρεί έπειτα από μερικές εβδομάδες.

Τα νέα δεδομένα

Τα νέα ενθέματα σιλικόνης θα περιλαμβάνουν ένα μικροτσίπ ραδιοσυχνοτήτων που θα δίνει στους γιατρούς πληροφορίες για το είδος του ενθέματος, τον κατασκευαστή και τη χρονολογία του, ακόμη και χρόνια μετά την επέμβαση. Η νέα τεχνολογία δημιουργεί ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας για κάθε πιθανό μελλοντικό ζήτημα που μπορεί να θελήσει να ελέγξει η ασθενής. Τα ενθέματα έχουν εγγύηση εφ’ όρου ζωής.

Ευχαριστούμε τον Μάνο Παντελίδη, πλαστικό χειρουργό, διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής 251 ΓΝΑ, τ. διευθυντή Whiston Hospital Liverpool (www.justbreast.gr, www.plastikixeirourgiki.com).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i