Πώς να φροντίζω τον εαυτό μου; Κλέψε τα μυστικά της life coach

"Ανακρίναμε" τη life coach Δρ Νάνσυ Μαλλέρου και μάθαμε την απάντηση στο βασικο ερώτημα πώς να φροντίζω τον εαυτό μου. Υιοθέτησε τις καλές της συνήθειες!

φροντίζω τον εαυτό μου istock

Συνεργάστηκε η Δρ Νάνσυ Μαλλέρου, coach, ομιλήτρια, συγγραφέας, ιδρύτρια και CEO Life Clinic Group, www.lifeclinicgroup.com

Πώς να φροντίζω τον εαυτό μου; Ακόμη κι αν ξέρεις πως για να φροντίσεις τους αγαπημένους σου θα πρέπει πρώτα να φροντίσεις τον εαυτό σου, ίσως δεν ξέρεις τον τρόπο. Αυτές είναι οι απαντήσεις της Δρ Νάνσυ Μαλλέρου και αξίζει να τις διαβάσεις με προσοχή.

Πώς να φροντίζω τον εαυτό μου;

"Ο δικός μου τρόπος να φροντίζω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου αφορά το ξεκίνημα της ημέρας και τη ρουτίνα με τα τρία βασικά συστατικά που δεν παραλείπω ποτέ: αγκαλιές, πρωινό και αποχή από το κινητό και τα e-mails μέχρι να φύγει το παιδί για το σχολείο.

  • Επιμένω στο πρωινό όχι μόνο γιατί συμβάλλει στο να υιοθετήσει το παιδί μας σωστές διατροφικές συνήθειες, αλλά και γιατί είναι η σίγουρη στιγμή της ημέρας που μας βρίσκει και τους τρεις διαθέσιμους και ανοιχτούς να εκφραστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και συναισθήματα.

Διάβασε επίσης: Πώς θα γίνω πιο κοινωνική; Οι τεχνικές για να είσαι στο επίκεντρο της παρέας

  • Οι αγκαλιές πριν και μετά ενισχύουν το αίσθημα ενότητας και ασφάλειας και βοηθούν στο να ξεκινήσει η ημέρα μας με λιγότερο στρες και περισσότερη αυτοπεποίθηση.
  • Η συνθήκη "δεν ακουμπάω το κινητό μου παρά μόνο όταν φύγει το παιδί για το σχολείο" με βοηθά στο να θέτω προτεραιότητες, να ελέγχω καλύτερα το χρόνο μου και να μπαίνω σταδιακά στις απαιτήσεις της ημέρας. Ακολουθώντας συνειδητά αυτή τη διαδικασία "έναρξης", ορίζω το ρυθμό έντασής μου και δίνω σ’ εμένα και τους αγαπημένους μου την ευκαιρία να προχωρήσουμε συγκεντρωμένοι και θετικοί σε οτιδήποτε καλούμαστε να ανταποκριθούμε".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i