Τα red flags που πρέπει να προσέξεις σε μία σχέση

Τα σημάδια που μαρτυρούν εκ προοιμίου χωρισμό, τα οποία ωστόσο χρειάζεται να διερευνήσεις καλύτερα, αν πιστεύεις πως η σχέση αξίζει μία προσπάθεια.

ζευγάρι iStock

Στην αρχή μιας σχέσης είναι λογικό να υπάρχουν προστριβές από τη στιγμή που οι δύο πλευρές δεν γνωρίζονται και τόσο καλά. Όταν περάσει η περίοδος του εντυπωσιασμού, όπου και οι δύο προσπαθούν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό, ενδέχεται οι παρεξηγήσεις να μπουν στο πρόγραμμα, αν ο ένας δεν γνωρίζει καλά τον άλλο.

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνα τα "red flags", τα σημάδια που από τη στιγμή που θα τα δεις, δύσκολα θα καταφέρεις να επανέλθεις από αυτά. Σίγουρα, αν η σχέση μοιάζει σημαντική και πιστεύεις ότι αξίζει να προσπαθήσεις, μπορείς να δώσεις μία ευκαιρία στο να αλλάξει η κατάσταση. Το θέμα είναι να θέλει και ο σύντροφός σου να κάνει μία προσπάθεια να συμβεί αυτό, με σκοπό να προχωρήσει η σχέση διότι αλλιώς θα επιστρέφετε συνεχώς στο ίδιο σημείο.

Τα σημάδια σε μία σχέση που απαιτούν την προσοχή σου

Διαφορετικές αξίες: Είναι γνωστό πως τα ετερώνυμα έλκονται, ωστόσο αν αυτή η διαφορά που υπάρχει ανάμεσά σας, αγγίξει και τις αξίες, τότε υφίσταται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς να δεις τον άλλο όπως πριν.

Έλλειψη εμπιστοσύνης: Είναι θλιβερό από την αρχή της σχέσης να έχει χαθεί η εμπιστοσύνη, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θεμέλιά της. Οι υποψίες και η έλλειψη ασφάλειας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον χωρισμό. Ωστόσο, μία συζήτηση με τον σύντροφό σου μπορεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, καθώς αυτό που νιώθεις, μπορεί να είναι απλά μία παρεξήγηση.

Αδιαφορία: Για να είσαι σε μία σχέση σημαίνει πως νοιάζεσαι για τον άλλο και θέλεις να τον ακούς και να τον στηρίζεις. Αν λοιπόν δεν λαμβάνεις τις ίδια αντιμετώπιση με αυτή που προσφέρεις στον σύντροφό σου, μήπως να ξανασκεφτείς το γιατί βρίσκεσαι σε αυτή τη σχέση;

Προβλήματα επικοινωνίας: Και αφού τα έχετε πει και ξαναπεί, προσπαθώντας να βρείτε μία λύση στο πρόβλημα που προέκυψε, καταλήγετε στο ίδιο σημείο. Αν δεν μπορείς να συμφωνήσεις έστω στα βασικά πράγματα που επηρεάζουν τη σχέση σας, τότε ίσως να μην είναι η κατάλληλη σχέση για εσένα.

Ανασφάλεια: Σε μία σχέση συχνά μπορεί να νιώθεις ότι δεν αισθάνεσαι άνετα να εκφράσεις τον πραγματικό σου εαυτό και τα συναισθήματά σου και αυτό ενδέχεται να προέρχεται από την ανάγκη σου να δείχνεις τέλεια. Αυτό, λοιπόν, ίσως είναι ένα σημάδι ότι ο σύντροφός σου δεν δέχεται αυτό που πραγματικά είσαι. Εσύ, όμως, μπορείς να δεχθείς αυτή την κατάσταση;

Αναμφίβολα, μία σχέση χρειάζεται αρκετή προσπάθεια, υποχωρήσεις και συνεχή διεκδίκηση, αν αποφασίσεις πως πράγματι αξίζει να το κάνεις. Ίσως αυτά τα σημάδια να είναι η αφορμή για μία σοβαρή συζήτηση ή ένα ξεκαθάρισμα, μπορεί από την άλλη να σημάνουν και την αρχή του τέλους. Το σημαντικό είναι εσύ να παραμείνεις πιστή στις αξίες και στον πραγματικό σου εαυτό, χωρίς να επηρεαστείς από την πορεία της σχέσης. Γνωρίζοντας τουλάχιστον το ποια είσαι, θα σε βοηθήσει το να βρεις αυτό που θέλεις και το τι ψάχνεις σε έναν σύντροφο και σε μία σχέση. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i