3 τρόποι που δείχνουν ότι είσαι ακόμη κολλημένη με τον πρώην σου

Mήπως ακόμη δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου; Προτού το αρνηθείς δες τα σημάδια.

ex istock

ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, PH.D., ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Έχεις χωρίσει εδώ και αρκετό καιρό. Μπορεί, μάλιστα, να έχεις προχωρήσει σε νέα σχέση. Ωστόσο, βαθιά μέσα σου νιώθεις ακόμη πληγωμένη και ότι δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σύντροφό σου.

Όσος χρόνος και να έχει περάσει από ένα χωρισμό, αν θέλεις πραγματικά να ξεπεράσεις τον πόνο και να προχωρήσεις τη ζωή σου, είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις τα κρυμμένα συναισθηματικά σχοινάκια που εξακολουθούν να σε δένουν με το πρώην σύντροφό σου. Διάβασέ τα, λοιπόν, με προσοχή και προσπάθησε με ειλικρίνεια να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου σε αυτά:

Μόλις χώρισες; Τι πρέπει να κάνεις μετά από έναν χωρισμό

1. Βιώνεις ακόμη έντονα συναισθήματα

Μπορεί να νιώθεις θυμό, θλίψη, απογοήτευση, ενοχή, φόβο, άγχος, ματαίωση ή πικρία για εκείνον. Αναστατώνεσαι όταν ακούς να μιλούν για εκείνον ή ακόμη κι όταν τον σκέφτεσαι, Αναζητάς τρόπους για να τον εκδικηθείς ή ακόμη και να τον διεκδικήσεις πίσω. Όλα αυτά τα συναισθήματα σε κρατούν συνδεδεμένη μαζί του και δε σε αφήνουν να προχωρήσεις τη ζωή σου.

2. Βρίσκεις προφάσεις για να επικοινωνείς μαζί του

Θα μπορούσες να καλέσεις έναν τεχνικό για να επισκευάσει τον υπολογιστή σου, να ζητήσεις τη συμβουλή ενός έμπειρου πωλητή για να αποφασίσεις τη μάρκα αυτοκινήτου που θα πρέπει να αγοράσεις. Ωστόσο, εσύ προτιμάς να επικοινωνήσεις με τον πρώην σου ζητώντας του βοήθεια.

3. Έχεις εμμονές

Μπορεί να σπαταλάς αρκετή από την ενέργειά σου σκεφτόμενη αν εκείνος έχει άλλη σχέση, το πώς μπορεί να συμπεριφέρεται στη νέα του σχέση, αν έχει αλλάξει η εμφάνισή του από τότε που χωρίσατε, πώς θα ήταν η ζωή αν δεν είχατε χωρίσει, αν θα μπορούσες να ξαναγυρίσεις κοντά του, αν θα μπορούσες να είχες κάνεις κάτι για να αποφύγεις τον χωρισμό.

Και τώρα τι;

Το να συνειδητοποιήσεις γιατί μπορεί να νιώθεις κολλημένη σε παλιά συναισθήματα από μια προηγούμενη σχέση και να μην μπορείς να απομακρυνθείς από τον πρώην σου είναι ήδη ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να προχωρήσεις. Η επόμενη κίνηση, λοιπόν, είναι να αναλάβεις δράση και να ανακτήσεις την αυτονομία στη δική σου θεραπευτική διαδικασία.

Εκτός από την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου λόγου που είσαι κολλημένη με τον πρώην σου, υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι που μπορείς να αρχίσεις να εφαρμόζεις στην καθημερινότητά σου, όπως ο καθορισμός ορίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η έναρξη μιας καθημερινής πρακτικής διαλογισμού ή η επεξεργασία των συναισθημάτων σας μέσω ημερολογίου. Η συμβουλευτική ή η θεραπεία μπορεί επίσης να είναι πραγματικά χρήσιμη, ειδικά εάν νιώθεις ότι δεν μπορείς να απομακρυνθείς από τον πρώην σου και επηρεάζει την υπόλοιπη καθημερινότητά σου.

Όλες αυτές οι λύσεις μπορούν να σε βοηθήσουν για να απαλύνεις το παρατεταμένο άγχος του χωρισμού και έτσι να μπορέσεις να ερωτευτείς ξανά μετά από έναν χωρισμό.

Δες κι εδώ: Πώς να προχωρήσεις μετά από έναν χωρισμό, βήμα-βήμα

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i