Πόσοι σεξουαλικοί σύντροφοι είναι " αρκετοί"

Υπάρχει, τελικά, ο μαγικός αριθμός των σεξουαλικών παρτενέρ και πότε θεωρούνται πολλοί ή πάρα πολλοί.

ερωτικες_σχεσεις istock

2024, και, ναι, θα βρεθεί ακόμη στον δρόμο σου αυτός που θα σε ρωτήσει: " Με πόσους συντρόφους έχεις κάνει σεξ;". Ακούγεται αθώο, αλλά δεν είναι, αφού για πολλούς ο αριθμός των σεξουαλικών παρτενέρ είναι ένδειξη της ηθικής σου. Ειδικά, αν είσαι γυναίκα.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι εξακολουθούν να κρίνουν ο ένας τον άλλον με βάση τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που είχαν. Και αν δεν είσαι βέβαιη, έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να ενδιαφέρονται αρκετά για αυτόν τον αριθμό και εξακολουθούν να είναι πολύ γρήγοροι να κρίνουν εάν ο αριθμός ενός ατόμου (ή ο δικός τους) είναι πολύ υψηλός ή πολύ χαμηλός.

Έρευνες: Ποσοστά για τους σεξουαλικούς συντρόφους

  • Σύμφωνα με τα δεδομένα του CDC από το 2011 έως το 2015, οι γυναίκες μεταξύ 25 και 44 ετών είχαν κατά μέσο όρο 4,2 σεξουαλικούς συντρόφους, ενώ οι άνδρες αυτής της ηλικιακής ομάδας είχαν κατά μέσο όρο 6,1 σεξουαλικούς συντρόφους.
  • Μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior διαπίστωσε ότι οι millennials έχουν κατά μέσο όρο 8 σεξουαλικούς συντρόφους.
  • Μια έρευνα του 2017 σε 2.180 άτομα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη από την υπηρεσία υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Superdrug Online Doctor διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είχαν κατά μέσο όρο 7 σεξουαλικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Οι άνδρες είχαν κατά μέσο όρο 8 σεξουαλικούς συντρόφους.
  • Μια έρευνα του 2018 από τη NectarSleep βρήκε ότι οι άνδρες ανέφεραν ότι είχαν κατά μέσο όρο 26 σεξουαλικούς συντρόφους πριν παντρευτούν, ενώ για τις γυναίκες, ο μέσος όρος ήταν 19 σεξουαλικοί σύντροφοι.
  • Μια έρευνα Match του 2016 σε πάνω από 1.000 άτομα LGBTQ έδειξε ότι οι γκέι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο 30 συντρόφους ζωής, ενώ για τις λεσβίες ο μέσος όρος είναι 12 σεξουαλικοί σύντροφοι.

Διαβάστε επίσης: 30 λόγοι υγείας για να κάνουμε συχνότερα σεξ

Γιατί ασκούμε κριτική στον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων;

ερωτικοι_συντροφοι
istock

"Το αίσθημα ντροπής που σχετίζεται με τον ύπνο με πάρα πολλούς ανθρώπους συχνά πηγάζει από αναμφισβήτητα ξεπερασμένα κοινωνικά πρότυπα, πολιτιστικές αξίες και στερεότυπα φύλου", λέει η ψυχολόγος Dr Louise Goddard-Crawley.

"Ιστορικά, οι γυναίκες έχουν στιγματιστεί περισσότερο επειδή εμπλέκονται σε πολλαπλές σεξουαλικές σχέσεις σε σύγκριση με τους άνδρες. Αυτό το διπλό πρότυπο διαιωνίζει την ιδέα ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι σεξουαλικά σεμνές και συγκρατημένες, ενώ οι άνδρες ενθαρρύνονται να επιδιώκουν σεξουαλικές κατακτήσεις. Κατά συνέπεια, οι γυναίκες που αποκλίνουν από αυτές τις προσδοκίες μπορεί να εσωτερικεύουν συναισθήματα ντροπής ή κρίσης, επηρεάζοντας την αυτοεκτίμησή τους και την ψυχολογική τους ευημερία".

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων που να θεωρείται παγκοσμίως πολλοί ή πάρα πολλοί. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπική άποψη για το ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός σεξουαλικών συντρόφων. Ο υψηλός αριθμός συντρόφων για ένα άτομο μπορεί να θεωρηθεί μέτριος ή ακόμη και χαμηλός για ένα άλλο άτομο. Οπότε, μην ανησυχείς και, σίγουρα, με κρίνεις τον εαυτό σου με βάση τον αριθμό των σεξουαλικών παρτενέρ σου.

Διαβάστε επίσης: 3 ασκήσεις για καλύτερη απόδοση στο σεξ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i