Φλερτ στο γραφείο: Τελικά, θεωρείται απιστία;

Πολλά λέγονται για το φλερτ στη δουλειά. Αλλά τι ισχύει;

shutterstock_333845558 By ArtFamily

Οι περισσότερες έχουμε έναν συνάδελφο/φίλο που κάνει τις γκρίζες Δευτέρες λίγο πιο ευχάριστες. Μερικές φορές όμως είναι εύκολο να περάσεις ένα αόρατο όριο μεταξύ αθώου και λιγότερο αθώου φλερτ στη δουλειά. Και αυτό δεν το θέλεις, για πολλούς και διάφορους λόγους. 

Διάβασε επίσης: Αυτός είναι ο ιδανικός αριθμός ερωτικών συντρόφων για γυναίκες και άντρες

Πώς θα ξέρεις ότι κάτι έχει τραβήξει πολύ; Ο πιο απλός κανόνας είναι να απαντήσεις στην παρακάτω ερώτηση: Πώς θα ένιωθα αν αυτή τη στιγμή βρισκόταν από πίσω μου ο σύντροφός μου;

Σε έρευνα που έγινε από το First4Lawyers στη Βρετανία, αποδείχτηκε πως οι Βρετανοί είναι ιδιαίτερα αυστηροί με το θέμα του φλερτ στη δουλειά, με το 75% των ερωτηθέντων να απαντά πως το θεωρεί εντελώς μη αποδεκτό. Επιπλέον, πάνω από το 10% απάντησαν πως θα χώριζαν τον/τη σύντροφό τους ή θα έφταναν σε διαζύγιο αν ήταν παντρεμένοι και ανακάλυπταν πως φλερτάρει με συνάδελφο στο γραφείο. Ωστόσο, μια διαφορετική πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε επίσης πως τα δύο τρίτα των ανθρώπων κρύβουν τους συναδέλφους τους από το άλλο τους μισό – ανεξάρτητα απ' το αν έχουν κάτι να κρύψουν.

Τελικά, το φλερτ στο γραφείο θεωρείται απιστία; Ο ειδικός απαντά

«Αν δεν έχεις σχέση και ο συνάδελφός σου συμμετέχει στο φλερτ, τότε είναι μια χαρά εφόσον δεν έρχεται κανείς σε δύσκολη θέση. Ωστόσο, αν έχεις κάποια σχέση, τότε σίγουρα θα πρέπει να αφήσεις την κατάσταση να ξεφουσκώσει» απαντά ξεκάθαρα ο dating coach James Preece. «Να θυμάσαι πως πολλοί άνθρωποι φλερτάρουν για να τραβήξουν την προσοχή και να τονωθεί το εγώ τους. Το φλερτ έχει αναμφισβήτητα σεξουαλική υπόσταση και παρότι μπορεί να είναι κάτι “αθώο”, ένα χαριτωμένο παιχνίδι πειραγμάτων και λογοπαιγνίων, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να παρερμηνευτεί και να έχει κατάληξη που θα φέρει κάποιον σε δύσκολη θέση».

Υπάρχει αθώο φλερτ;

Είναι δύσκολο να θέσει κάποιος τα όρια ανάμεσα στο ερωτικό και το αθώο, «φιλικό» φλερτ. «Το παιχνίδι του φλερτ συμβαίνει συχνά στους χώρους εργασίας: περνάτε τουλάχιστον οχτώ ώρες τη μέρα μαζί με τους συναδέλφους, κάποια στιγμή μπορεί προκύψει. Και μπορεί πράγματι να είναι αθώο. Τίποτε δεν συμβαίνει, τίποτε δεν προχωρά, δεν ανταλλάσσονται μηνύματα, δεν υπάρχει φυσική επαφή και τα συναισθήματα παραμένουν όπως ήταν.

Διάβασε επίσης: Η ανταλλαγή μηνυμάτων θεωρείται απιστία; Η ειδικός εξηγεί!

Άρα όλα καλά;

Εξαρτάται. Σκέψου στη θέση του συναδέλφου που φλερτάρεις μαζί του να ήταν ο σύντροφός σου με μια συνάδελφό του. Θα θεωρούσες ότι όλα είναι καλά σε αυτή την περίπτωση. Στην πραγματικότητα, μάλλον όλοι μας γνωρίζουμε την απάντηση: Μπορούμε να είμαστε κοντά με τους συναδέλφους, να περνάμε καλά και να γελάμε, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει το όριο του επαγγελματισμού – για το καλό των προσωπικών σου σχέσεων και της καριέρας σου, προειδοποιεί ο James Preece.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i