Γιατί η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για σχέσεις

Ευκαιρία για νέες γνωριμίες.

01-043720-why-spring-is-the-best-time-to-start-a-r_n7gc

Όσο κι αν οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι η πιο ερωτική εποχή του χρόνου είναι το καλοκαίρι, οι μήνες που τώρα διανύουμε φαίνεται να επηρεάζουν αποτελεσματικότερα την αντρική ερωτική ζωή. Και ίσως όχι τυχαία. Έχοντας μόλις αφήσει πίσω μας τα κρύα, την απομόνωση και τη μελαγχολία του μουντού χειμώνα, η βελτίωση του καιρού και μόνο ενισχύει καταρχήν την ψυχολογία, τη διάθεση και την εξωστρέφεια του καθενός, πυροδοτώντας αυτόχρονα και μια τάση φυγής από τα μέχρι τώρα δεδομένα, είτε μιλάμε για την καθημερινή μας ρουτίνα είτε για το ερωτικό μας status.

Ασχέτως λοιπόν με το αν βρισκόμαστε ή όχι σε μια σχέση, η άνοιξη φαίνεται να εκλαμβάνεται ως αφορμή για ένα restart: η ευκαιρία για νέες περιπέτειες, με ελαφρύτερη διάθεση και καλύτερες προϋποθέσεις. Οι κύριες αιτίες αυτού του mindset είναι οι εξής:

Έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Το ότι η αυτοπεποίθηση είναι νούμερο ένα κίνητρο για νέες σχέσεις δεν είναι κάτι που μένει μόνο στα λόγια. Πρόσφατη έρευνα μάλιστα απέδειξε πως οι άντρες που επέλεγαν μόνοι τους το άρωμα που πίστευαν ότι θα τους κάνει πιο θελκτικούς, είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στις γυναίκες από εκείνους που απλά χρησιμοποιούσαν ένα τυχαίο.

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα για την ιδιαίτερη δύναμη που έχει η αυτοπεποίθηση. Τι άλλο βοηθάει σε αυτό; Η μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας και συγκεκριμένα του ήλιου, ο οποίος -επιστημονικώς αποδεδειγμένα- βοηθάει στο να έχεις καλύτερη ψυχολογία. Και αυτοπεποίθηση κατά συνέπεια.

Διάβασε τη συνέχεια στο ΑskMen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i