4 δημοφιλείς ερωτικές φαντασιώσεις: Τι σημαίνουν;

Ποιες είναι οι ερωτικές φαντασιώσεις σου και ποια η σημασία τους για τη σεξουαλικότητά σου; Μάθε να τις αποκρυπτογραφείς!

you-are-mine-picture-id936732820 Credit:eclipse_images

Σου έχει «κολλήσει» μια φαντασίωση στο σεξ που σε εξιτάρει, αλλά ταυτόχρονα σε προβληματίζει; Εμείς σου αποκαλύπτουμε τι σημαίνουν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτικές φαντασιώσεις, για να τις αποκωδικοποιήσεις.

Καταναγκαστικό σεξ

Οι ερωτικές φαντασιώσεις αυτής της κατηγορίας μπορεί να περιλαμβάνουν σενάρια όπου σε βιάζουν, σε δένουν ή σου φέρονται βάναυσα.

Τι σημαίνει: Συνήθως έχει να κάνει με το ότι απολαμβάνεις έναν παθητικό ρόλο, όπου ασκούνται πάνω σου σεξουαλικές πράξεις, κάτι που μπορεί να σε συναρπάζει αν συχνά είσαι αυτή που έχεις τον έλεγχο στην καθημερινή σου ζωή. Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος να απαλλαγείς από τις ενοχές που αισθάνεσαι για τις δικές σου επιθυμίες και να αφεθείς σε αυτές κάποιου άλλου.

Ομαδικό σεξ

Σ' αυτές, ένας άνδρας ή μια γυναίκα φαντασιώνεται να κάνει σεξ με δύο ή περισσότερους ερωτικούς παρτενέρ.

Τι σημαίνει: Συχνά η φαντασίωση περιλαμβάνει το σύντροφό σου και βγαίνει στην επιφάνεια όταν φοβόμαστε πολύ να ζητήσουμε αυτό που μας αρέσει στο σεξ. Το άλλο πρόσωπο στο συγκεκριμένο σενάριο είναι συχνά πιο περιπετειώδες και τολμηρό και αποτελεί μια «ευχή» ο σύντροφός μας να «μάθει» να συμπεριφέρεται με ανάλογο τρόπο. Το ομαδικό σεξ περικλείει επίσης την απόλαυση του να μας βλέπουν και να μας επιθυμούν, δηλαδή την επιδειξιομανία.

Σεξ με γυναίκα

Είναι μία από τις πιο συχνές ερωτικές φαντασιώσεις για τις γυναίκες, ότι δηλαδή κάνουν σεξ με άλλη γυναίκα.

Τι σημαίνει: Η μεγάλη πλειονότητα των γυναικών έχει μία ή περισσότερες λεσβιακές φαντασιώσεις. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως πως είσαι ομοφυλόφιλη, αν και θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι ίσως υπάρχει μια πλευρά της ζωής ή του μυαλού σου που δεν έχεις εκφράσει ή εξερευνήσει πλήρως, για την οποία όμως έχεις κάποιο ενδιαφέρον. Μπορεί επίσης να εξερευνάς μια επιθυμία για μια πιο οικεία, πιο στοργική σεξουαλική επαφή ή να επιτρέπεις στη φαντασία σου να είναι ανεπιτήδευτα περιπετειώδης.

Λεσβιακό σεξ (για άντρες)

Οι άνδρες συχνά φαντασιώνονται ότι παρακολουθούν δύο λεσβίες, χωρίς όμως οι ίδιοι να συμμετέχουν.

Τι σημαίνει: Αυτή είναι μια εξουσιαστική φαντασίωση, όπου το αρσενικό λέει στις γυναίκες τι να κάνουν. Η έξαψη έρχεται επειδή οι γυναίκες κάνουν σεξ για τη δική του απόλαυση και έτσι είναι ένας τρόπος να επανακτήσει κάποιου είδους εξουσία σε μια σχέση. Μπορεί να είναι πιο συνηθισμένο σε άνδρες που είχαν αυταρχική μητέρα. Αποτελεί επίσης έναν τρόπο για τον άντρα να απαλλαγεί από τη συμμετοχή.

Διάβασε επίσης: Τι ξενερώνει τους άντρες και τις γυναίκες στο σεξ;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i