Είμαι 30 και δεν έχω σχέση: Δες τι λέει η life coach

Έκλεισες τα 30 και δεν έχεις σχέση; Η Life Coach εξηγεί γιατί δεν πρέπει να έχεις άγχος!

young-woman-looks-hopeful-as-she-raises-her-eyes-towards-the-sky-picture-id911330238 Credit:RapidEye

Από την Κατερίνα Ευστρατιάδου, personal life coach.

Αν τα πρώτα -άντα- σε βρήκαν single και... παραπονεμένη, διάβασε όλα όσα έχει να σου πει η life coach.

«Είμαι 30 και δεν έχω σχέση και οι φίλες μου παντρεύτηκαν. Τι κάνω λάθος;»

Κατ' αρχάς, μην επιλέγεις την αυτολύπηση. Αν και είναι απόλυτα λογικό να έχεις ανησυχίες σχετικά με το τι γίνεται στην προσωπική σου ζωή, είσαι ακόμη νέα. Είμαστε στον 21ο αιώνα – οι γυναίκες δε χρειάζεται να παντρευτούν με το που θα κλείσουν τα 30 και να κάνουν παιδιά. Η ετοιμότητά μας να εισέλθουμε σε διαφορετικές περιόδους της ζωής μας ποικίλλει από άτομο σε άτομο και μόνο εσύ θα αποφασίσεις πότε είσαι έτοιμη.

Ο φοβερός αριθμός 30

Κάτι υπάρχει σε αυτό το νούμερο, που χτυπά ένα καμπανάκι φόβου σε κάθε γυναίκα όσο μοντέρνα και αν είναι. Όταν οι γυναίκες αρχίζουν να σκέφτονται τον «πρίγκιπα», είναι κάπου στα 7 τους χρόνια και μέχρι τα 18 η εικόνα αυτή έχει τελειοποιηθεί. Από τα 18 μέχρι τα 30 είναι τα χρόνια που η γυναίκα ορίζει τον εαυτό της, κάνει λάθη και αλλάζει λίγο τα standards του «πρίγκηπα». Η πραγματικότητα επανακαθορίζει τα φαντασιακά πρότυπα.

Ο πανικός

Φυσικά, καμία ποσότητα ωριμότητας δεν μπορεί να σταματήσει τον πανικό. Εάν δεν έχεις σχέση και βλέπεις φίλες να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά, θα αναρωτιέσαι τι έχεις κάνει λάθος. Και πώς γίνεται γυναίκες που δεν είναι ούτε τόσο όμορφες ούτε τόσο έξυπνες ή αστείες να έχουν ήδη βρει τον «πρίγκιπά» τους.

Το μυστικό της επιλογής

Στα 20 σου θα διάλεγες τον επαναστάτη ως αγόρι σου. Στα 30 αυτός ο άνθρωπος δε θα σε ελκύει καν. Το μυαλό και η λογική σου τις περισσότερες φορές υπερισχύουν των ορμονών σου. Και ξαφνικά, το αίσθημα της ασφάλειας θα παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι στα 20. Αυτή η διαφοροποίηση, πρώτα η λογική μετά το συναίσθημα, είναι η βασική διαφορά των γυναικών στα 20 και στα 30.

Το μυστικό των ανδρών

Τα καλά νέα είναι ότι, μετά τα 35, οι άνδρες αρχίζουν και κουράζονται από το παιχνίδι, οι φίλοι τους παντρεύονται, κάνουν παιδιά και είναι πια νονοί, επομένως έχουν δει την εικόνα της οικογένειας. Με την ωριμότητα έχουν μάθει να κοιτούν τις γυναίκες πέρα από το περιτύλιγμα. Οι γυναίκες στα 30, πλέον, ξέρουν τι θέλουν από ένα σύντροφο. Δεν έχουν στόχο να παντρευτούν, αλλά να αγαπηθούν και να αγαπήσουν. Θέλουν ένα σύντροφο.

Κατάλαβες;

Πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να εξελιχθεί στη γυναίκα που θα εκτιμήσει, πλέον, σωστά το σύντροφο «πρίγκιπα». Και αυτό δεν είναι θέμα συμβιβασμού. Είναι ότι έχεις την ωριμότητα πια να εκτιμήσεις αυτό που σου ταιριάζει, γιατί τώρα ξέρεις ποια είσαι εσύ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i