Υπάρχει, τελικά, οριστική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας;

Με τη μέθοδο Cellfina το πρόβλημα τελικά διορθώνεται για τουλάχιστον μία πενταετία. Ενδεχομένως, η διάρκεια να είναι ακόμα μεγαλύτερη!

20.03.2019

εχεις διαβασει

Οι πιο δραστικές θεραπείες για τις ραγάδες

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Δρακωτό, MD, πλαστικό χειρουργό (Instagram: @drdrakotos).

Κάτω από το δέρμα υπάρχει ένα δίκτυο συνδετικού ιστού που κρατά το λίπος στη θέση του. Εάν αυτό το δίκτυο δεν είναι ισχυρό και οι ιστοί δεν είναι καλά συνδεμένοι μεταξύ τους, το λίπος αρχίζει να διαπερνά αυτό το πλέγμα και να διογκώνεται δημιουργώντας ακανόνιστους κυματισμούς στην επιφάνεια. Αυτό είναι το φαινόμενο που ονομάζεται κυτταρίτιδα. Όσες γυναίκες ταλαιπωρούνται από τα ενοχλητικά εκείνα βαθουλώματα κυρίως στην περιοχή των γλουτών και των μηρών και την «όψη φλοιού πορτοκαλιού» γνωρίζουν ότι είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζεται δύσκολα. Οι επαναλαμβανόμενες ενέσιμες θεραπείες με διάφορες ουσίες, τα μασάζ και η γυμναστική μπορεί να έχουν κάποια αποτελέσματα, αλλά δε λύνουν το πρόβλημα και σίγουρα όχι οριστικά και ολοκληρωτικά.

Η συσκευή που αντιμετωπίζει την αιτία

Και το πρόβλημα δε λύνεται, γιατί δεν αντιμετωπίζεται η αιτία του. Για πρώτη φορά όμως ήρθε στην Ελλάδα το Cellfina, η μοναδική συσκευή με έγκριση από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και μάλιστα με μία μόνο συνεδρία. Σε τι όμως είναι τόσο διαφορετική αυτή η συσκευή, ώστε να πραγματοποιεί αυτά που καμία άλλη μέχρι τώρα δεν κατάφερε;

Cellfina: Η επανάσταση στην κυτταρίτιδα

Η απάντηση βρίσκεται στον τρόπο λειτουργίας της. Η συσκευή κόβει, με τη βοήθεια βελόνας που φέρει η ειδική κεφαλή, τα λεγόμενα ινώδη διαφραγμάτια που υπάρχουν σε κάθετη φορά κάτω από το δέρμα των γλουτών και των μηρών των γυναικών. Αυτά είναι οι μεγάλοι ένοχοι που δημιουργούν το ανάγλυφο και τα βαθουλώματα που βλέπουμε στο δέρμα, καθώς το τραβούν προς τα μέσα. Η συσκευή μάλιστα είναι έτσι μελετημένη και προγραμματισμένη, ώστε αυτό να γίνεται με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο αφήνοντας μια λεία επιφάνεια. Η ελεγχόμενη αυτή διαδικασία που εξασφαλίζει η συσκευή του Cellfina είναι το γεγονός που καθιστά σίγουρη την επιτυχία του αποτελέσματος και διαφοροποιεί τη διαδικασία από όποια απόπειρα διόρθωσης με χειροκίνητα μαχαιρίδια και βελόνες.

Τα αποτελέσματα

Μετά από μια πενταετία λειτουργίας στην αμερικάνικη ήπειρο και στον Καναδά τα στατιστικά αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και μπορεί κανείς να πει ότι τουλάχιστον για μια πενταετία το πρόβλημα διορθώνεται.

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece