Οι 8 πιο cool έρευνες για τα Χριστούγεννα (τι δείχνει η διακόσμησή σου, πότε να μην κάνεις δώρα)

Όλες οι απορίες για τα Χριστούγεννα έχουν απάντηση!

06.12.2018

εχεις διαβασει

1. Πώς θα περάσεις ευτυχισμένες γιορτές;
Όλοι θέλουμε χαρούμενα Χριστούγεννα, αλλά πώς θα το καταφέρουμε; Στη μελέτη με τίτλο Τι κάνει τα Χριστούγεννα χαρούμενα; που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Happiness Studies υποστηρίζεται ότι η επικέντρωση στην κατανάλωση σχετίζεται με λιγότερη ευτυχία, ενώ οι οικογενειακές και θρησκευτικές εμπειρίες με περισσότερη.

2. Γιατί πιστεύουμε στον Άη Βασίλη;
Η μελέτη που πραγματοποίησαν η Θεοδώρα Παπαθεοδώρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Τζάνετ Τζιλ από το Κολέγιο Suffolk της Αγγλίας και η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση European Early Childhood Education Research Journal έθεσε το θέμα γιατί επιμένουμε να προωθούμε το μύθο του (αμερικανόφερτου) Άη Βασίλη στα παιδιά. Από τους 318 γονείς που ρωτήθηκαν, οι ερευνήτριες διαπίστωσαν ότι μας αρέσει ο μύθος και η μαγεία στην ιστορία του.

3. Πότε τα δώρα είναι λάθος;
Η προσφορά και η αποδοχή δώρων μπορεί να είναι καταδικασμένη υπόθεση. Υποθέτουμε ότι οι κοντινοί μας άνθρωποι μας ξέρουν αρκετά καλά ώστε να μας προσφέρουν καλά δώρα. Έτσι, όταν παίρνουμε ένα «κακό» κατά τη γνώμη μας δώρο, έχουμε την τάση να βλέπουμε άσχημα τη σχέση. Ωστόσο, οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικούς ψυχολογικούς μηχανισμούς άμυνας ως προς τη διαχείριση των άσχημων δώρων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Social Cognition: οι γυναίκες υποκρίνονται ότι το δώρο είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν, ενώ οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πουν τη γνώμη τους.

Τι δείχνουν για σένα τα δώρα που κάνεις; Ο ψυχολόγος Πάτροκλος Παπαδάκης απαντά!

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

#shapegreece