Eρωτήσεις και απαντήσεις για τη λιποαναρρόφηση

Ζητήσαμε από τον δρα Ελευθέριο Δημητραδιού, πλαστικό και επανορθωτικό χειρουργό, να μας λύσει τις βασικές μας απορίες για τη διαδικασία που επιλέγουν πολλές γυναίκες.

Οδηγός Ομορφιάς - Οι top θεραπείες για το σώμα των ονείρων σου!_Shape.gr_Nov. 2019 (1)

Θέσαμε τον δρα Ελευθέριο Δημητραδιού, πλαστικό και επανορθωτικό χειρουργό (eleftheriosdimitradiou.gr, luxuriousmedicalaesthetics.gr) τις απορίες μας για τη λιποαναρόφηση.

Η λιποαναρρόφηση είναι μια μέθοδος αφαίρεσης τοπικού πάχους και απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, που το βάρος τους μεν είναι κανονικό, αλλά θέλουν να απαλλαγούν από την τοπική συσσώρευση λίπους.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής πριν κάνει λιποαναρρόφηση

▶    Προτού ο ασθενής προχωρήσει στο χειρουργείο, θα χρειαστεί να κάνει μια πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο, όπου ο πλαστικός χειρουργός θα εκτιμήσει την κατάσταση της υγείας του και θα μελετήσει τις περιοχές του σώματος που πάσχουν από αυξημένη συγκέντρωση λίπους. Ο γιατρός στη συνέχεια θα του εξηγήσει ποια μέθοδος είναι κατάλληλη για τη δική του περίπτωση.

▶    Η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση που μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη (ελαφριά νάρκωση) ή με γενική αναισθησία. Η διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο εξαρτάται από τη βαρύτητα της επέμβασης, την έκταση της λιποαναρρόφησης και από το αν έχει γίνει η επέμβαση με γενική αναισθησία ή με τοπική αναισθησία και μέθη. Στην περίπτωση της γενικής αναισθησίας ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για 24 ώρες μετά την επέμβαση, ενώ στην περίπτωση της τοπικής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια μέρα.

▶ Μελανιές και ελαφρύ οίδημα εμφανίζονται μετά τη λιποαναρρόφηση και είναι αναμενόμενο να διαρκέσουν από 1 ως 2 εβδομάδες.

▶ Αμέσως μετά τη λιποαναρρόφηση ο ασθενής φορά έναν ειδικό ελαστικό κορσέ. Ελαφρύς πόνος ή τράβηγμα, που αντιμετωπίζονται με απλά παυσίπονα, εμφανίζονται την επόμενη μέρα του χειρουργείου και υποχωρούν μέσα σε 2-3 ημέρες. 

▶    Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες 2-3 ημέρες μετά την έξοδό του από την κλινική. Ο μόνος περιορισμός είναι ο ιατρικός κορσές που θα χρειαστεί να φορεθεί για 3-4 εβδομάδες.

▶    Έντονη σωματική άσκηση μπορεί να ξεκινήσει 1 μήνα μετά το χειρουργείο.

▶    Ο ασθενής θα δει άμεσα διαφορά στο σχήμα του σώματός του μετά τη λιποαναρρόφηση. Η βελτίωση του περιγράμματος του σώματος θα γίνεται όλο και περισσότερο εμφανής μέχρι τους 3 μήνες, που θα υποχωρήσει το οίδημα.

Διαβάστε Επίσης

Τι έχει αλλάξει σήμερα στη διαδικασία της λιποαναρρόφησης

Πέραν της κλασικής μεθόδου λιποαναρρόφησης, σήμερα οι πλαστικοί χειρουργοί χρησιμοποιούν νεότερες μεθόδους, όπως λιπόλυση με υπερήχους, με ραδιοσυχνότητες, όπως και παλμική λιποαναρρόφηση.

▶    Στην περίπτωση της λιπόλυσης με υπερήχους ο γιατρός χρησιμοποιεί την ενέργεια από το laser, η οποία διοχετεύεται μέσω μιας ειδικής οπτικής ίνας κάτω από το δέρμα στον λιπώδη ιστό και λιώνει το λίπος. Στη συνέχεια το λιωμένο αυτό λίπος μπορούμε να το αναρροφήσουμε με την κλασική ή με την παλμική λιποαναρρόφηση.

▶    Στην περίπτωση της παλμικής λιποαναρρόφησης ο γιατρός χρησιμοποιεί ειδική κάνουλα η οποία πάλλεται. Η κάνουλα αυτή είναι πολύ πιο λεπτή σε σχέση με αυτήν που χρησιμοποιείται στην κλασική λιποαναρρόφηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πιο ομοιογενή αφαίρεση λίπους χωρίς να τραυματίζονται οι ιστοί και τα μικροαγγεία της περιοχής. Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένο χειρουργείο, εξοπλισμένο με τη συσκευή Vaser. Στην πάσχουσα περιοχή ανοίγονται μικρές τομές, μέσα από τις οποίες διοχετεύεται το διάλυμα της τοπικής αναισθησίας. Στη συνέχεια εισάγεται η κεφαλή που εκπέμπει τους υπερήχους και ακολουθεί η κάνουλα που θα αναρροφήσει το ρευστοποιημένο λίπος. Επιπλέον, χάρη στους υπερήχους, μπορούμε να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα λίπους, χωρίς να τραυματίσουμε τους ιστούς και τα μικροαγγεία της περιοχής, ώστε να υπάρχει πιο γρήγορη ανάρρωση. 

Μια γενική συμβουλή

Προτού αποφασίσεις να προχωρήσεις σε μια παρέμβαση στο σώμα σου, συζήτησε πρώτα με τον γιατρό σου. Η μεταξύ σας καλή επικοινωνία είναι πολύ σημαντική ώστε να είσαι σίγουρη ότι έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες από το αποτέλεσμα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i