Αποτοξίνωση και ενέργεια: Βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσεις δυναμικά τη σεζόν

Γιατί ο Σεπτέμβρης είναι ο νέος Ιανουάριος.

Woman-Autumn iStock

Στη μέχρι τώρα ζωή μου, ούσα λάτρης του καλοκαιριού με τρόπο ανάλογο που η Αλίκη Βουγιουκλάκη λάτρευε τις Κυριακές, ο Σεπτέμβρης για εμένα σήμαινε μόνο ανεπιθύμητα πράγματα: Επιστροφή στην πόλη, στη δουλειά, στις υποχρεώσεις και σε μια ανιερά επαναλαμβανόμενη ρουτίνα. 

S For September ή πώς να δεις το πράγμα αλλιώς

Αντιλαμβανόμενη πως όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά παραμόνο σε κακή διάθεση και μειωμένη παραγωγικότητα, είπα να το πάρω πια απόφαση πως

  • ναι, ΚΑΘΕ χρόνο μετά τον Αύγουστο θα ακολουθεί ο Σεπτέμβρης
  • όχι, δεν υπάρχει κουτάκι "Skip" για να πατήσω
  • ναι, μπορώ να διαχειριστώ αυτό το χτύπημα της μοίρας με δυναμισμό και αξιοπρέπεια

Τον φετινό Σεπτέμβρη λοιπόν μαζί με την επιστροφή μου από το νησί, εκτός από ένα κάρο υπέροχες αναμνήσεις, πολλά σημάδια από τα κουνούπια και μια γεμάτη άμμο βαλίτσα, έφερα και την εξής υπόσχεση: Να κηρύξω το φθινόπωρο σε εποχή αποτοξίνωσης, αναδιοργάνωσης και επανένταξης- σαν ένα μικρό διάλειμμα, ένα κενό μεταξύ διακοπών και όλων όσων συμβαίνουν στην κανονική μου ζωή.

Μην μου ευχηθείς καλό χειμώνα

Πέραν του ότι είναι ανεκδιήγητα αγχωτικό, είναι και άτοπο. Ο καιρός είναι ακόμη καλοκαιρινός και το όλο mood προσιδιάζει περισσότερο σε μια post-Αυγουστιανή εποχή. Εν ολίγοις και επειδή ο Σεπτέμβρης είναι ο νέος Ιανουάριος, έθεσα δυναμικά τους νέους στόχους μου και προέκυψε αβίαστα το συμπέρασμα ότι για να τους πετύχω χρειάζεται να "αποτοξινωθώ" από παραλίες, κρασιά, θάλασσες και αγόρια και να ανακτήσω τις δυνάμεις μου για τον πιο δημιουργικό χειμώνα ever (ουπς, είπα χειμώνα;)

Πώς να ξεκινήσεις δυναμικά τη νέα σεζόν

Προτού προχωρήσω στην "επανένταξή" μου λοιπόν, χρειάζομαι δύο πράγματα: Αποτοξίνωση και ενέργεια- στο χωριό μου το λέμε detox. Έτσι, βρήκα όσα χρειάζεται να κάνω φέτος το φθινόπωρο για να είμαι όσο πιο δημιουργική και έτοιμη γίνεται για όσα έρχονται.

Βρήκα συμμάχους

Ποτέ δεν είχα καταλάβει πόσο ανάγκη είχε ο οργανισμός μου από ένα συμπλήρωμα διατροφής αυτήν την περίοδο, μέχρι που βρήκα το κατάλληλο για εμένα και τις ανάγκες μου. Αποτοξίνωση και ενέργεια ζήτησα, Flor∙Essence® μου έφερε το σύμπαν. Γιατί το σύμπαν ξέρει και κατά τον Paulo Coelho συνομότισε με τον φαρμακοποιό μου.

Ο τελευταίος λοιπόν με το που άκουσε τί ακριβώς θέλω, μου πρότεινε αυτή την παραδοσιακή φυτική φόρμουλα που αναπτύχθηκε ώστε να καθαρίζει ολόκληρο το σώμα σε κυτταρικό επίπεδο με ήπιο τρόπο. Αν δεν είναι αυτό ο ορισμός του self-care, δεν ξέρω τι είναι.

Υποστηρίζοντας τα όργανα αποτοξίνωσης του οργανισμού στην απομάκρυνση των τοξινών που συσσωρεύονται στα κύτταρα, το Flor∙Essence® προσφέρει όλα τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από την οξειδωτική βλάβη στην οποία οδηγούν οι ελεύθερες ρίζες.

MedMelon
MedMelon

A flor Autmn

Το συμπλήρωμα αυτό λοιπόν λειτουργεί ως το απόλυτο τονωτικό, προσφέρει ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο είδος κάθαρσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως

  • Ήπιο καθαριστικό των κυττάρων
  • Αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής προληπτικής ρουτίνας για διατήρηση της καλής υγείας

Βασισμένη αρχικά σε μια παραδοσιακή φόρμουλα των Ινδιάνων Ojibwa και τελειοποιημένη μετά από χρόνια κλινικών μελετών της Rene Caisse και του Dr. Charles Brusch, η φόρμουλα των 8 βοτάνων υποστηρίζει συνεργικά πολλαπλές οδούς αποβολής τοξινών (και καθίσταται πολύ ισχυρότερη από ότι θα ήταν εάν λαμβάναμε τα βότανα χωριστά).

Οργανικό Προϊόν + Χωρίς γλουτένη + Kosher + Μη ΓΤΟ + Vegan

Ενώ λοιπόν έχω για τα καλά αποφασίσει να αποβάλω οτιδήποτε τοξικό από τη ζωή μου (από ανθρώπους μέχρι τροφές), το Flor•Essence® αναλαμβάνει να κάνει για εμένα τη δύσκολη δουλειά: τα 8 συστατικά του βότανα προσδιορίζουν, συλλέγουν και αποβάλλουν τις τοξίνες από τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα του οργανισμού μου, αφήνοντάς με ελεύθερη να είμαι δημιουργική και δυνατή χωρίς εμπόδια. 

Οι 4+1 λόγοι που το λάτρεψα και το κατέταξα στη λίστα με τα must haves του φθινοπώρου (μαζί με τα μεταβατικά ρούχα και τις ζεστές σοκολάτες) είναι ότι μου προσφέρει:

  • Ενισχυμένο ανοσοποιητικό
  • Περισσότερη ενέργεια
  • Λαμπερή, καθαρή επιδερμίδα
  • Ποιοτικότερο ύπνο
  • Βελτιωμένη πέψη

Εν ολίγοις, με κάνει να συναντώ την υγιέστερη εκδοχή μου.

Χωρίς οινόπνευμα και συντηρητικά, χρωστικές, αρωματικές ή γλυκαντικές ουσίες, παρασκευάζεται από πιστοποιημένα βιολογικά βότανα και είναι ασφαλές για μακροχρόνια, καθημερινή χρήση. Όπως κατάλαβες, μπορώ να επανέρχομαι σε αυτό κάθε φθινόπωρο (και όχι μόνο), σαν ένα ετήσιο ραντεβού αυτο-αγάπης.

Υγιεινή διατροφή μετά τα παγωτά, τα coctails και τα θαλασσινά μεζεδάκια; Γίνεται, γίνεται!

Για το πολυπόθητο ενεργειακό μου "φόρτισμα" αλλά και detox, η διατροφή είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη και ευτυχώς η εποχή αυτή ενδείκνυται για την προσθήκη άκρως θρεπτικών τροφίμων στην καθημερινότητά μου. Πέραν των διατροφικών συμβουλών που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε, μερικές φθινοπωρινές τροφές στις οποίες αξίζει να επενδύσουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Πράσα
  • Παντζάρια
  • Μπρόκολο και κουνουπίδι
  • Κολοκύθα
  • Γλυκοπατάτες
  • Λαχανάκια Βρυφελλών
  • Cranberries

Νερό: Μην αφήσεις τον καιρό να σε παρασύρει

Παρόλο που το καλοκαίρι η αφυδάτωση, η ζέστη και η ανάγκη για δροσιά καθιστά την κατανάλωση νερού ένα πανεύκολο και αυθόρμητο task, το φθινόπωρο πάντα με δυσκόλευε στο θέμα αυτό. Για αυτό ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σου υπενθυμίζουν να πίνεις νερό και έκτοτε είμαι συνεχώς με ένα μπουκαλάκι ανα χείρας. 

Ο ύπνος θρέφει τα παιδιά και τις πολυάσχολες γυναίκες, όλοι το ξέρουν αυτό

Το φετινό φθινόπωρο λοιπόν απενοχοποίησα τον ύπνο και απολαμβάνω χωρίς τύψεις το οχτάωρο παραμονής μου στο κρεβάτι: Δεν είναι τεμπελιά, χάσιμο χρόνου και όλα τα συναφή που μας έχουν εμφυτευτεί σαν πεποιθήσεις και πάνε εντελώς αντίθετα στον φυσικό μας βιολογικό προγραμματισμό.

Από πού αλλού θα αντλήσω την απαραίτητη ενέργεια άλλωστε να κάνω όλα όσα θέλω αν όχι από την ποιοτική ξεκούραση; Ό,τι κι αν συμβεί, κάθε βράδυ στις 11 έχω ραντεβού με το κρεβάτι μου και κανείς δεν μπορεί να μπει ανάμεσά μας.

Μερικά ακόμη tips για το απόλυτο φθινοπωρινό detox και επανεκκίνηση του οργανισμού:

  • Λιγότερο αλκοόλ, ζάχαρη και αλάτι
  • Έναρξη νέας αθλητικής δραστηριότητας, χόμπι κλπ
  • Καταγραφή νέων στόχων ή ακόμη και δημιουργία mood board
  • Μικρές αλλαγές στη διακόσμηση για ανανέωση του χώρου
  • Περισσότερος χρόνος με αγαπημένα πρόσωπα και απομάκρυνση από τοξικές συμπεριφορές και χαρακτήρες

Τέλος, αυτό που κάνω εγώ και με βοηθά πραγματικά πολύ, είναι να φέρνω λίγο "καλοκαίρι" στον χειμώνα μου. Μπορεί για παράδειγμα τα beach bars να κλείνουν, αλλά το σπίτι μου είναι πάντα ανοιχτό για να υποδεχθεί φίλους και να περάσουμε μια ξέγνοιαστη βραδιά όπως το καλοκαίρι. Ή ακόμη κι αν δεν μπορώ να διαβάσω το αγαπημένο μου βιβλίο ενώ ακούω τα κύματα κάνοντας ηλιοθεραπεία, μπορώ να απολαύσω εξίσου την ανάγνωσή του στο μπαλκόνι μου πίνοντας ζεστό κακάο.

Γιατί το φθινόπωρο δεν είναι "τέλος εποχής", αλλά η έναρξη μιας νέας, δημιουργικής και πολλά υποσχόμενης εποχής. Απόλαυσέ το.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i