Editorial: Και βέβαια φοβάμαι...

μαστογραφία istock

Κάθε φορά που πηγαίνω για τη μαστογραφία μου φοβάμαι ότι, βγαίνοντας από το κέντρο μαστού, δε θα είμαι η ίδια γυναίκα, ότι θα έχω ακούσει ένα τρομακτικό νέο για την υγεία μου, ένα νέο που θα πατάει pause, που θα βάζει φρένο στα σχέδια και τα όνειρά μου. 

Μέχρι σήμερα βρίσκομαι στο επικρατούν σκέλος της στατιστικής. Δεν είμαι η μία στις εννέα Ευρωπαίες που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αναμένεται ότι θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού. Τουλάχιστον δεν είμαι αυτή η μία, σύμφωνα με την τελευταία μου μαστογραφία.

Φοβάμαι, λοιπόν, όπως υποψιάζομαι, ό,τι φοβόμαστε οι περισσότερες γυναίκες. Η διαφορά ίσως είναι ότι πηγαίνω κάθε χρόνο σταθερά και τυπικά στο ραντεβού μου με τον μαστολόγο. Γιατί μόνο έτσι είμαι σίγουρη πως, αν περάσω από την άλλη πλευρά της στατιστικής, ο καρκίνος στον μαστό θα έχει εντοπιστεί έγκαιρα και με τις εξελίξεις πλέον και την εξατομίκευση στις θεραπείες θα αντιμετωπιστεί με επιτυχία. 

Και μετά από την περιπέτεια της διάγνωσης και της θεραπείας θα είμαι μαζί με την οικογένεια και τους φίλους μου, θα συνεχίσω τη δουλειά μου, θα στέκομαι δίπλα στα παιδιά μου και θα τα καμαρώνω που θα παίρνουν τον δρόμο τους στη ζωή, θα ταξιδεύω, θα διασκεδάζω, ΘΑ ΖΩ.

Αν δεν έχεις κάνει μαστογραφία φέτος και είσαι στην ηλικία που πρέπει να κάνεις (πάνω από τα 40-45, αλλά ρώτησε τον γιατρό σου, αφού σε όλα αυτά παίζει ρόλο το ατομικό και οικογενειακό μας ιστορικό), σε παρακαλώ, κλείσε σήμερα ραντεβού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i