Πώς θα κάνουμε γιορτές φέτος; Η επίσημη οδηγία για τα τεστ

Τελικά δεν προκρίθηκε το υποχρεωτικό rapid test για εμβολιασμένους και μη για τις εξόδους της Πρωτοχρονιάς.

γιορτές πρωτοχρονιά αλκοόλ hangover istock

Τη διάθεση δύο δωρεάν self test για όλους, με σύσταση να χρησιμοποιηθεί το πρώτο κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. 

Όπως διαβάζουμε στο Capital.gr, o Πρωθυπουργός, μάλιστα, δήλωσε ότι, ενώ δέχθηκε εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης, τις απέρριψε γιατί θεώρησε "ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους".   

Μέτρα στο τραπέζι για μετά τις γιορτές

Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους υπουργούς του μίλησε για σχέδιο δύο φάσεων: 

"Το πρώτο βήμα είναι να  περάσουμε με ασφάλεια τις γιορτές, χωρίς να παγώσει η οικονομία και η κοινωνία, αλλά και χωρίς οι δραστηριότητες αυτών των ημερών να μας κοστίσουν αργότερα.

"Αυτήν την περίοδο όπλα μας είναι τα τεστ. Όλοι, εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να κάνουμε self test, ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται παντού οι διαγνωστικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της πολιτείας", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε δε ότι "θα ζητήσω από τους συμπολίτες μας να μην περιοριστούν μόνο στα δυο δωρεάν self test τα οποία χορηγεί η πολιτεία, αλλά στην κρίση τους, όποτε βρίσκονται σε χώρους μαζικής συνάθροισης, οι ίδιοι με αίσθηση ευθύνης απέναντι στην υγεία τους και στην υγεία των ανθρώπων που αγαπούν, να προχωρούν και να κάνουν επιπρόσθετα self test, έτσι ώστε να έχουμε μία πραγματική εικόνα σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξη της πανδημίας".

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη φάση του σχεδίου, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022 με πιθανότητα για επέκταση τηλεργασίας, ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση, όχι όμως και αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. 

Τόνισε πάντως ότι "όλα, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί".

Διάβασε τη συνέχεια στο Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i