Η Simone Ashley του Bridgerton έκανε μόνη της τατουάζ. Πόσο ασφαλής είναι αυτή η διαδικασία;

Ποιο κίνδυνοι υπάρχουν και τι πρέπει να κάνεις στην περίπτωση που θέλεις να αποκτήσεις ένα τατουάζ.

Simone Ashley Splash News/Ideal Image

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του σκληρού lockdown υπήρξαν πολλά πράγματα που προσπαθήσαμε να κάνουμε από το σπίτι, είτε μιλάμε για δουλειά ή μαθήματα, ακόμα και γυμναστική. Τίποτα δεν ήταν τόσο ακραίο όσο αυτό που έκανε η Simone Ashley, η νέα πρωταγωνίστρια της δεύτερης σεζόν της σειράς Bridgerton. Καλεσμένη στην εκπομπή του Jimmy Kimmel, η ηθοποιός εξομολογήθηκε πως κατά τη διάρκεια του "μένουμε σπίτι", αποφάσισε να κάνει στον εαυτό της ένα τατουάζ.

Διαβάστε Επίσης

Πιο αναλυτικά, η ηθοποιός εξήγησε πως ήταν μία εύκολη διαδικασία, χρησιμοποιώντας ένα περιστρεφόμενο στιλό για τατουάζ και βλέποντας βίντεο στο YouTube. Παράλληλα, η ίδια αποκάλυψε πως χρησιμοποίησε ένα αποσμητικό και χαρτοπετσέτες για το αποτέλεσμα. Έπειτα, έδειξε το έργο της, το οποίο ήταν μία γάτα Sphinx στον αριστερό της αστράγαλο.

Αν κι εσύ διάβασες την παραπάνω περιγραφή με ανοιχτό το στόμα, δεν είσαι η μόνη. Πόσο ασφαλής μπορεί να είναι μία τέτοια διαδικασία στο σπίτι και μάλιστα από κάποιον που δεν είναι εξειδικευμένος επαγγελματίας; Απ' ό,τι φαίνεται καθόλου. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η δερματολόγος Cheung M.D., η οποία υπογραμμίζει πως "το πρόβλημα με τα τατουάζ στο σπίτι είναι πως δεν ξέρεις ποιες είναι οι συνέπειες που μπορεί να προκαλέσουν τα χημικά που μπαίνουν στο σώμα σου ή αν υφίσταται αποστείρωση κατά τη διαδικασία". 

Και όσο κι αν η Caitlin Cartwright, tatoo artist και body piercer, επιβεβαιώνει πως η τεχνική που χρησιμοποίησε η ηθοποιός είναι αποτελεσματική, η Cheung προσθέτει πως η πρακτική με το αποσμητικό που χρησιμοποίησε η Ashley και πολλοί άλλοι δεν έχει μελετηθεί καθόλου. Από την άλλη, η Cartwright επισημαίνει πως το να μη γνωρίζεις πώς να κάνεις ένα τατουάζ, αλλά το να το επιχειρείς είναι κάπως ανεύθυνο, καθώς αν το κάνεις πολύ βαθιά, μπορεί να τραυματιστείς και να προκαλέσεις κάποια μόλυνση. 

Όσο κι αν ακούγεται ως μία συναρπαστική εμπειρία το να κάνεις ένα τατουάζ στον εαυτό σου, σίγουρα η διαδικασία αυτή ελλοχεύει πολλούς κινδύνους, τους οποίους αποφεύγεις αν συμβουλευτείς και επισκεφθείς για αυτό κάποιον ειδικό, ο οποίος είναι καταρτισμένος και εκπαιδευμένος να το κάνει σωστά. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i